Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Επιστολή Κιρκιλιαννίδη, σκληροί χαρακτηρισμοί για τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου

Γιάννης Κιρκιλιαννίδης :
για Γκιουρτζή: “απέδειξε ότι λειτουργεί κατ’ υπόδειξη …όταν καταργήθηκε το Γυμνάσιο Τρικάλων  επί σαράντα περίπου μέρες δεν  έφερνε προς συζήτηση το θέμα“.
για Δημητριάδη: “Το πρόβλημα είναι ο «παντογνώστης- συμφεροντολόγος» δήμαρχος…”

Με επιστολή του ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κιρκιλιαννίδης δίνει τη δική του άποψη για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με το κλείσιμο του Γυμνασίου Πλατέος, καταγγέλει ανοιχτά τον Δήμαρχο για μεθοδεύσεις και τον χαρακτηρίζει “παντογνώστη – συμφεροντολόγο”.
Ολόκληρη η επιστολή Κιρκιλιαννίδη ακολουθεί παρακάτω, όμως εγώ έχω προσωπικά μια ένσταση – ερώτηση: τι σημαίνει ρε φίλε Γιάννη η έκφραση σου “Έλα όμως που τα Τρίκαλα οργάνωσαν την αντεπίθεση τους….“; Έναντι ποιου; Και θυμίσου, πότε έγινε αυτή η περιβόητη αίτηση για τα 3 μύρια; 
Γιατί πρέπει να ξεκαθαρίσει και αυτό, και τα γεγονότα δείχνουν άλλα πράγματα για την “επίθεση” στην οποία αναφέρεσαι!
Η επιστολή έχει ως εξής:
  Αλεξάνδρεια 22/72011
κ Διευθυντά
Η απουσία μου από την τελευταία έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας ήταν συνειδητή επιλογή και είχε να κάνει με την διαφορετική αντιμετώπιση εκ μέρους του προέδρου κ. Γκιουρτζή σε δυο πανομοιότυπες περιπτώσεις που αφορούσαν η μεν μια την συγχώνευση του Γυμνασίου Τρικάλων η δε άλλη την κατάργηση του Γυμνασίου Πλατέος.

Με την πράξη του αυτή ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου απέδειξε ότι λειτουργεί κατ’ υπόδειξη και όχι ως πρόεδρος που προστατεύει τα δίκια όλων των δημοτών όλου του δήμου Αλεξάνδρειας.
Αυτό έγινε γιατί όταν καταργήθηκε το Γυμνάσιο Τρικάλων επί σαράντα περίπου μέρες δεν έφερνε προς συζήτηση το θέμα και εξαναγκάστηκε να το κάνει όταν ως αντιπολίτευση το ζητήσαμε γραπτώς, ενώ για το Γυμνάσιο Πλατέος η ταχύτητα αντίδρασης ήταν εξωπραγματική καθώς το πρωί κυκλοφόρησε το ΦΕΚ, στις 12:00 ενημερώθηκαν τα μέλη του ΔΣ και στις 20:30 έγινε η συνεδρίαση.
Όμως όποιος πληροφορήθηκε την τοποθέτηση του δημάρχου στην συνεδρίαση αυτή, δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί, αν ο δήμαρχος ζει σε έναν δικό του κόσμο. Αν έχει επαφή με την πραγματικότητα, αν γνωρίζει τις ευθύνες που του αναλογούν και απορρέουν από την θέση που κατέχει και αν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της περιόδου.
Εκτός και αν αυτή είναι μια άλλη αντίληψη της ηθικής διάστασης που έχει να κάνει με μαγκιές του παρελθόντος, με το άλλα να σκεφτόμαστε, άλλα να πράττουμε, άλλα να λέμε και άλλα να εννοούμε και κυρίως να ψάχνουμε κάποιον να του φορτώσουμε την ευθύνη.
Ο Δήμαρχος ήξερε και ενήργησε ενσυνείδητα.
Ήξερε πως το κτιριακό συγκρότημα του Πλατέος δεν άντεχε την συστέγαση του Λυκείου με το Γυμνάσιο για αυτό και ενέγραψε και ψήφισε στον καινούργιο προϋπολογισμό 3.025.000 ευρώ.
Έμαθε πως τέτοια χρηματοδότηση σε τέτοιους καιρούς ήταν αδύνατη και άρα κάποιο Γυμνάσιο κινδύνευε, για αυτό και έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα στα Τρίκαλα και στο Πλατύ.
Αφού έκανε για τα 3.025.000€ όμως αυτή την επιλογή έπρεπε να οδηγήσει τα πράγματα ως το τέλος και βρήκε στην αρχή πρόθυμους υποστηρικτές τους υπηρεσιακούς παράγοντες που τους κουβάλησε ως μεσσίες στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να τον υποστηρίξουν όταν έκλεινε το Γυμνάσιο Τρικάλων.
Βρήκε εύκαιρους τους ΚΑΡΑΜΕΛΟΧΑΡΙΤΑΤΟΥΣ και προσπάθησε να τους χρησιμοποιήσει.
Βρήκε και μερικούς αβανταδόρους(υποστηρικτές) που τους κουβάλησε στις συνεδριάσεις για να πνίξουν κάθε αντίθετη φωνή.
Φώναξε τους βουλευτές, πήρε μια παρ’ ολίγον ομόφωνη απόφαση για αγώνα δήθεν να μην κλείσει κανένα σχολείο, οργάνωσε και ένα ταξίδι στην Αθήνα, βέβαιος ότι πετυχαίνει τον στόχο του, που δεν ήταν άλλος από το να κλείσει το σχολείο των Τρικάλων.
Έλα όμως που τα Τρίκαλα οργάνωσαν την αντεπίθεση τους στηριζόμενα σε λογικά επιχειρήματα που θα προβληθούν και έχουν προβληθεί πολλές φορές με πειστικό τρόπο.
Ίσως αυτό ήταν που δεν υπολόγισε καθώς ο ίδιος ενίσχυσε τα επιχειρήματα αυτά μπροστά στην υφυπουργό κ. Χριστοφιλοπούλου, λέγοντας πως: «στολίδι το Γυμνάσιο Τρικάλων» αλλά και πως το «Γυμνάσιο Πλατέος ασφυκτιά και σε ένα σε ένα χρόνο θα χρειαστεί αίθουσες.
Πιθανόν να το έκανε για να πείσει την υφυπουργό για τα 3.025.000 ευρώ γιατί έτσι υπέγραψε το κλείσιμο του Γυμνασίου Πλατέος.
Για αυτό δεν ξέρουμε αν οι Τρικαλινοί πρέπει να ευγνωμονούν την απληστία, σίγουρα όμως οι Πλατιώτες δεν πρέπει να ξεφωνίζουν κανέναν άλλον εκτός του δημάρχου γιατί αυτός προσυπέγραψε με το μυαλό στα λεφτά το κλείσιμο του Γυμνασίου τους.
Είναι προφανές λοιπόν πως δεν είναι «κατάπτυστες οι ενέργειες» της υπουργού αφού το υπουργείο ξεκαθάρισε ότι θα συγχωνεύσει περίπου 2000 σχολεία και ένα θα ήταν στο Δήμο Αλεξάνδρειας.
Δεν είναι «εγκάθετοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες όταν δεν μας κάνουν το κέφι και «σωτήρες » όταν μας το κάνουν.
Δεν είναι ανάρμοστη η συμπεριφορά ενός – δυο – τριών κατοίκων των Τρικάλων που με δικά τους χρήματα πήγαν στην Αθήνα και αρκετές στην Θεσσαλονίκη.
Δεν είναι το πρόβλημα «οι γνωστοί άγνωστοι» δυο δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας που βοήθησαν με τον τρόπο τους το δίκιο και τη λογική.
Το πρόβλημα είναι ο «παντογνώστης- συμφεροντολόγος» δήμαρχος που βοήθησε στο κλείσιμο του Γυμνασίου Πλατέος και άρα αυτόν πρέπει να ξεφωνίζουν όσοι σήμερα αντιδρούν επί δικαίων και αδίκων.
Και ο δήμαρχος είναι το πρόβλημα γιατί όλα αυτά θα τα είχαμε αποφύγει αν ο δήμαρχος δεν έκρυβε το έγγραφο από τις 1/2/2011 που καλούσε την τοπική αυτοδιοίκηση και τους φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους, δηλαδή να είχε γίνει διάλογος με όλους ΜΑΣ.
Σας θυμίζω πως ο δήμαρχος έλεγε πως όλα είναι φήμες, πως δεν υπήρχε έγγραφο σε όλες τις τακτικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι που αποκάλυψα το έγγραφο.
Ο δήμαρχος γνώριζε την πραγματική κατάσταση, κατέστρωσε τα σχέδια του, αλλά του τα χαλάσαμε. Όλοι συμφωνούμε στο ότι συμπεριφορές που το πολιτικό θάρρος απουσιάζει εντελώς, ώστε να άνοιγε διάλογος με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης είναι ότι χειρότερο για τον τόπο μας, την νεολαία μας, και γι όλους τους δημότες του δήμου Αλεξάνδρειας.
Κ. Δήμαρχε που μας οδηγήσατε χρόνια πίσω, φέρατε τον διχασμό ανάμεσα σε δυο χωριά, Τρίκαλα – Πλατύ, σας θυμίζω ότι δήμαρχος είστε για όλα τα χωριά και όλους τους δημότες του δήμου Αλεξάνδρειας. Σεβαστείτε ότι οι συγχωριανοί μου και τις τρεις τετραετίες σας δίνουν πλειοψηφεία και μην τους αδικείται. Ζητήστε συγνώμη από τους Τρικαλινούς και τους Πλατιώτες για την ανάρμοστη συμπεριφορά σας και τις κατάπτυστες ενέργειες σας.
Όσο για τα έξοδα μεταφοράς και λειτουργίας που απειλείται πως δεν θα καλύψετε για το Γυμνάσιο Τρικάλων, καλό θα ήταν να ρωτάτε τους συνεργάτες σας αν συμφωνούν, κ. Δήμαρχε, άρχοντα του τόπου μας.
Με τιμή
Ιωάννης Κιρκιλιανίδης
Δημοτικός Σύμβουλος

Μία απάντηση στο “Επιστολή Κιρκιλιαννίδη, σκληροί χαρακτηρισμοί για τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου”

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΡΚΙΛΙΑΝΝΙΔΗΣ :
1)O “ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ” ΠΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ(ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΙΚΕ)
2)Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΣΑΝ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΑ.
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟΥ ΠΟΙΑΝΟΥ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΗΤΑΝ ?
3)Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ!!
4)Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜ.ΣΥΜ ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΤΟΥΣ “ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ”
5)Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ “ΧΩΝΕΨΕ” ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ Φ.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΣΚΕΛΙΣΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΝ 1 ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΕΚΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ!

6) Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ 2 ΧΩΡΙΑ ΝΑ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ!!
7) Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΥ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΘΑ ΜΑΥΡΙΣΤΕΙ..

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.