Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Έξοδος από την κρίση: κάθε υπουργός τα δικά του!

Όσο καλοπροαίρετος και να είσαι, βλέπεις πως λένε το ένα ψέμα πίσω από το άλλο. Προσπαθούν να δικαιολογήσουν αποφάσεις που οδηγούν στον πουθενά με έωλα επιχειρήματα. Επίσης διαπράττουν ένα τραγικό λάθος: βάζουν χρονικούς περιορισμούς, κάνουν χρονοδιαγράμματα τα οποία είναι πρακτικά αδύνατο να τηρηθούν!
Σε συνέντευξή του στην σημερινή “Καθημερινή της Κυριακής” ο Μ. Χρυσοχοϊδης μας λέει ότι “σε 30 μήνες μπορούμε να βγούμε από την κρίση.”
Απίθανο, ειδικά δε αν ψηφισθεί το Μεσοπρόθεσμο.
Πάντως έλα εσύ και πίστεψε κάποιον, όταν ο συνάδελφός του υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου γύριζε (πριν και μετά το Μνημόνιο) και διακήρυττε παντού και με κάθε τρόπο αν ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα ότι “η χώρα μας θα μπορέσει να βγει στις αγορές μέσα στο 2012“.
Οι σοβαροί οικονομολόγοι το λένε εδώ και καιρό:

Δεν πρόκειται να δούμε φως πριν από το 2023-2025, περίοδο κατά την οποία όπως υπολογίζουν θα έχουν πληρώσει τα μαλλιά της κεφαλής μας σε τόκους για τα Μνημόνια και τα δάνεια που θα έχουμε υπογράψει έως το 2013. Μόνο τότε υπολογίζουν πως το χρέος της χώρας θα καταστεί διαχειρίσιμο (δηλαδή θα πληρώνουμε τόκους μόνο και το χρέος θα παραμένει, αν φυσικά δεν θα μας έχει στο μεταξύ γονατίσει ή δεν έχει κηρυχθεί “απεχθές”).