Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ισολογισμοί Μελίκης: τα γεγονότα με απόσταση λίγων ημερών

Κάθησα και “έφαγα” αρκετή ώρα, γιατί δεν είχα τη δυνατότητα να παραστώ την Τετάρτη, παρακολουθώντας όσα λέχθηκαν για το θέμα των ισολογισμών που (δεν) κατατέθηκαν στον παλιό Δήμο Μελίκης. Σε συνδυασμό με αυτά που άκουσα από τον πρώην δήμαρχο Μελίκης (και υποψήφιο για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη) Κώστα Καρέλη στο ραδιόφωνο.
Προσωπικό συμπέρασμα; Έχουν την εντύπωση ότι μιλούν σε κανίβαλους ή αγράμματους! Νομίζουν ότι μας δουλεύουν, αγνοώντας επιδεικτικά το γνωμικό “Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο καιρό, λίγους για πολύ καιρό, όχι όμως πολλούς για πολύ καιρό!“.
Γιατί ακόμη νομίζουν ότι θα …καθαρίσουν (με την τοπική κοινή γνώμη), αναλαμβάνοντας ανέξοδα τις ευθύνες για όσα (δεν) έκαναν.
Όμως εκ των υστέρων και μόλις 7 μήνες μετά αποδεικνύεται (αφού ούτε το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο προχθές είχε στοιχεία ισολογισμών για τη Μελίκη) ότι :
 

  • ή μας έλεγαν ψέμματα ότι διέθεταν επίσημα στοιχεία και μπορούσαν να κάνουν συγκρίσεις μεταξύ των 4 δήμων,
  • ή μας έλεγαν ψέμματα αφού δεν διέθεταν ούτε ένα στοιχείο για κάποιους και παρουσίαζαν ψεύτικα μεγέθη.
Όσο για το “καλό” της υπόθεσης, όπως κάποιοι θέλουν να το παρουσιάσουν (δηλαδή για την πιθανότητα αν χρειαστεί λεφτά ο Δήμος να μην μπορεί να δανειστεί επειδή κάτι θα λείπει λόγω Μελίκης), τι να πει κανείς; Ευκαιρίες για έργα από βλακείες έχουν χαθεί πολλές, για μια ακόμη θα ανησυχήσουμε; Τι κι αν πάμε λίγο πίσω ακόμη;
πάντως ο Δημητριάδης επιμένει: ο μεγάλος ασθενής είναι η Αλεξάνδρεια (και όχι η Μελίκη, όπως επιμένει πλέον ο Γκιόνογλου). Να δούμε τι θα βγει και από αυτή την …ιατρικού περιεχομένου κόντρα!