Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τρελή κονόμα!

Πω, πω! Και τι δεν ακούσαμε χθες, όσοι είδαμε την εκπομπή “Το Κουτί της Πανδώρας”. Και όχι αοριστίες, είπαν και ονόματα, όπως της κυρίας – δεν το συγκράτησα – που αποφάσισε να χώσει την Ελλάδα (με το αζημίωτο φυσικά) στην ευρωζώνη, προτείνοντας στην μεγαλοτράπεζα/μεγαλοκαρχαρία το σχέδιο για την απόκρυψη (ή μάλλον το μαγείρεμα) των οικονομικών μας.
Όσο για την ίδια την Τράπεζα, που τρώει με 10 μασέλες, κάποιος ήταν παραστατικότατος: η Γκόλντμαν Σάκς λέει λειτούργησε σαν τον γιατρό που γνωρίζει ότι ο ασθενής του δεν έχει ελπίδα και ανοίγει δίπλα από το ιατρείο ένα πρακτορείο στοιχημάτων για να ποντάρουν κάποιοι στον θάνατο ή τη ζωή αυτού του ασθενή. Στην Αμερική αυτό το ονομάζουν “εσωτερική πληροφόρηση” και το τιμωρούν όσο λίγα πράγματα.
Αλλά όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, οι οργανισμοί του είδους αυτού έχουν πλήρη ασυλία γιατί ισχυρίζονται ότι “απλά λένε την άποψή τους για κάποιοι θέμα”, καλυπτόμενοι πίσω από το δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασης. Και λειτουργούν έτσι χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου. Δεν είναι άξιο απορίας γιατί καμιά τους δεν την άγγιξε το χέρι του νόμου όταν κατέρρευσαν τράπεζες και κράτη που λίγο καιρό πριν τα χαρακτήριζαν ως ΑΑΑ+ ;;;
…και αυτά που είπαν πρέπει να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου!