Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τα κομματικά μαγαζάκια της Πρωτομαγιάς

Και μια που αναφερθήκαμε στο συνδικαλιστικό κίνημα, αύριο είναι Πρωτομαγιά, η …εργατική Πρωτομαγιά.
Και θα υπάρξουν οι εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες των γνωστών οργανώσεων που υποτίθεται πως εκπροσωπούν τους εργαζόμενους και τους ελευθ. επαγγελματίες της χώρας. Πάλι όμως θα είναι χωριστά.
Μήπως επειδή σε μια χώρα που βρίσκεται σε βαθειά ύφεση (και στην οποία δικαιώματα αφαιρούνται καθημερινά στο όνομα της εξόδου από την ύφεση – προσοχή, δικαιώματα και όχι υπερβολές και παρεκτροπές που βαφτίστηκαν “εργατικά δικαιώματα”) αυτοί που ψήφισαν ΚΚΕ ή ΝΔ θίγονται λιγότερο ή περισσότερο από αυτούς που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ ή ΛΑΟΣ ή ΣΥΡΙΖΑ ή άλλο κόμμα;
Ας το συνειδητοποιήσουμε κάποτε: το αγγούρι είναι ίδιο και απαράλλαχτο, για άπαντες!

Ίσως γιατί οι μειώσεις μισθών χτυπούν διαφορετικά τον κομμουνιστή από τον δεξιό, ο πασόκος αγοράζει με μικρότερο καπέλο τα είδη πρώτης ανάγκης για το σπίτι του από κάποιον που ψήφισε Καρατζαφέρη ενώ ο συριζαίος θα εξαιρεθεί από τις αυξήσεις στο λογαριασμό του ρεύματος που θα έχει κάποιος που θα ψηφίσει Κουβέλη ή Ντόρα. Φυσικά η ανεργία χτυπάει αποκλειστικά και μόνο τους ανένταχτους, ή κάποιους άλλους που δεν πάνε καν να ψηφίσουν στις εκλογές.
Ρε αει σιχτίρ, κομματόσκυλα και βολεμένοι με τα πρασινοκοκκινομπλεπορτοκαλί σημαιάκια, που επί τόοοοσα χρόνια μας παραμυθιάζατε και το “διαίρει και βασίλευε” (για να την βγάλετε στην αμάκα και να διατηρήσετε τα κομματικά σας μαγαζάκια) το έχετε αναγάγει σε επιστήμη εις βάρος του γενικού συνόλου….