Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ποιος δουλεύει ποιον τελικά;

Έδωσε λέει ο Φωτόπουλος της ΔΕΗ (ο οποίος μας υποσχέθηκε να μας αλλάξει τα …φώτα στις απεργίες που προανήγγηλε, αυτός και οι υπόλοιποι) στη δημοσιότητα την φωτογραφία στα αριστερά, από προηγούμενες κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, στην οποία υπάρχει και ο νυν υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου.
Ε και; Σιγά τα ωά!!
Κλασσική είναι πλέον στην Ελλάδα η στάση των πολιτικών, οι οποίοι όταν…

…είναι στην αντιπολίτευση είναι τακίμια με τους εργατοπατέρες και τις εργατομητέρες και στη συνέχεια όταν είναι καβάλα στο άλογο είτε κάνουν πως δεν τους ξέρουν είτε τους δίνουν ενισχύσεις.
Ή μήπως δεν είναι γνωστή η σχέση συγκοινωνούντων δοχείων μεταξύ του συνδιακλιστικού κινήματος (όπως το εννοούν κάποιοι στην χώρα μας) και Βουλής/κομμάτων; Οι μεταπηδήσεις συνδικαλιστών στα βουλευτικά έδρανα είναι άπειρες: Πιπεργιάς, Μανώλης, Πρωτόπαπας είναι μόνο μερικοί.
Γιατί στη χώρα ο συνδικαλισμός έχει άλλα πράγματα για τα οποία ανησυχεί και όχι για παράδειγμα για την ασφάλεια του εργαζομένου στο χώρο της εργασίας του, τις μειώσεις στους μισθούς, την καλπάζουσα ανεργία, την συνεχή εκπαίδευση του εργαζόμενου, την προώθηση προγραμμάτων για ανέργους κλπ κλπ κλπ
Φυσικά υπάρχουν και ολάκεροι κομματικοί σχηματισμοί που ποντάρουν αποκλειστικά και μόνο στην εργατιά για να επιβιώσουν, ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε…