Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συνάντηση υφυπουγού Α.Α.&Τ με τους ροδακινοπαραγωγούς

Την έμπρακτη υποστήριξη στη νεοσύστατη διαπραγματευτική ομάδα των αγροτών για το συμπύρηνο ροδάκινο επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Γ. Κουτσούκος, σε συνάντηση που είχε μαζί τους, τη Δευτέρα 11 Απριλίου, παρουσία και του γενικού γραμματέα Γιώργου Κανελλόπουλου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ανταλλάχθησαν απόψεις για την πορεία του προϊόντος και συζητήθηκαν μια σειρά θεμάτων, όπως οι οικονομικές εκκρεμότητες της προηγούμενης χρονιάς, αλλά και η οργάνωση της παραγωγής και διακίνησης της προσεχούς περιόδου συγκομιδής, ώστε να αποφευχθούν τα επαναλαβανόμενα φαινόμενα μη πληρωμής των παραγωγών από τη μεταποίηση.
Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι η αγορά κινήθηκε σε σχετικά καλά επίπεδα από πλευράς τιμών για την κομπόστα και σε πολύ καλά επίπεδα από πλευράς διάθεσης των ποσοτήτων. Η διαπραγματευτική ομάδα ενημέρωσε τον υφυπουργό για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τη βιομηχανία και ελπίζει να έχει καλύτερα αποτελέσματα στις επόμενες συναντήσεις.
Ο κ. Κουτσούκος τόνισε ότι η συγκρότηση της ομάδας αποτελεί πολύ θετικό βήμα για το συμπύρηνο ροδάκινο και εκτίμησε ότι η διαπραγμάτευση των δύο πλευρών μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δήλωσε ότι στην κατεύθυνση της υποστήριξης των παραγωγών, το ΥΠΑΑΤ θα πάρει κάθε ενδεδειγμένο μέτρο.
Στη συνέχεια η συζήτηση επεκτάθηκε σε άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και επισημάνθηκε, με την ευκαιρία, η ωφελιμότητα των Σχεδίων Βελτίωσης για τις νέες φυτεύσεις ροδακινιάς. Από τη μεριά του, το υπουργείο ανέφερε ότι θα προτιμηθούν οι νέοι αγρότες και οι φυτεύσεις πρώιμων ή όψιμων ποικιλιών για τα Σχέδια Βελτίωσης.