Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ημαθίας: Ζητάμε άμεσα λύση, που να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη, ασφαλή και δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών.

Ανακοίνωση για το πρόβλημα που προέκυψε με την μεταφορά των μαθητών εξέδωσε και η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ημαθίας. Την ανακοίνωση ανάρτησαν ήδη στο blog που τηρούν, στη διευθύνση www.oesgkima.wordpress.com
Η “Περισκόπηση” δηλώνει για μια ακόμη φορά ότι είναι μαζί τους για έναν απλό λόγο: εκπτώσεις στην Παιδεία δεν πρέπει να γίνονται από κανέναν! Και φυσικά δεν είναι αποδεκτές από κανέναν!
Στην ανακοίνωσή τους οι γονείς αναφέρουν:
Εδώ και μερικές μέρες σταμάτησε η μεταφορά μαθητών στα δρομολόγια που είχαν αναλάβει να εκτελούν οι τουριστικοί πράκτορες. Ο λόγος είναι η μη έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της σύμβασης μεταξύ Ν.Α. Ημαθίας και πρακτόρων, ως αποτέλεσμα μιας σειράς λαθών και παραλείψεων από την πλευρά της (πρώην) Ν.Α. Ημαθίας.

Έτσι από την Τρίτη 1 Μαρτίου, οι μαθητές των περιοχών αυτών μετακινούνται με όποιο μέσο μπορεί κάθε οικογένεια να διαθέσει (και αν μπορεί). Το χειρότερο είναι πως κανένας τοπικός φορέας δεν δίνει λύση. Οι Δήμοι δηλώνουν αναρμόδιοι, η Περ. Εν. Ημαθίας δηλώνει αδυναμία και όλοι προσβλέπουν σε μια νομοθετική ρύθμιση που θα μπορέσει να λύσει τα προβλήματα της προηγούμενης διαδικασίας.
Οι γονείς είμαστε αναστατωμένοι και ήδη έχουν ξεκινήσει αντιδράσεις που αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες μέρες.
Ζητάμε : άμεσα λύση, που να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη, ασφαλή και δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών.
Ζητάμε επίσης οι Δήμοι, στην αρμοδιότητα των οποίων έρχεται η μεταφορά των μαθητών, να σχεδιάσουν έγκαιρα και σωστά τις διαδικασίες για την επόμενη σχολική χρονιά.