Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Ημαθίας για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις των σχολείων

Δελτίο Τύπου για συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων
Βέροια 31 Μαρτίου 2011
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων (Ο.Ε.Σ.Γ.Κ.) Ν. Ημαθίας σε συνεδρίασή του με αντικείμενο τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων ομόφωνα κατέληξε στα εξής:
1.      Είμαστε αντίθετοι στην αντιμετώπιση της εκπαίδευσης με χρηματοοικονομικά κριτήρια. Πεποίθησή μας είναι ότι η παιδεία πρέπει να αποτελέσει το μοχλό ανάπτυξης που θα βγάλει τη χώρα μας από τις συμπληγάδες του Μνημονίου και της οικονομικής κρίσης.
2.      Πιστεύουμε ότι η διαδικασία των συγχωνεύσεων καταργεί και δεν βελτιώνει ούτε εκσυγχρονίζει την εκπαίδευση, έτσι όπως θέλει να μας πείσει το Υπουργείο Παιδείας.
3.      Αρνούμαστε ότι το κλείσιμο 1056 σχολικών μονάδων γίνεται προς όφελος των μαθητών.
4.      Οι επιπλέον μετακινήσεις των μαθητών που προκύπτουν δημιουργούν επιπρόσθετη επιβάρυνση στο ήδη βεβαρημένο ημερήσιο πρόγραμμα των μαθητών. Η μέχρι τώρα αρνητική εμπειρία με τα προβλήματα στις μετακινήσεις των Αθλητικών Σχολείων και αρκετών σχολείων πανελλαδικά μας δημιουργεί ανησυχία για το εάν έχει εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη, ασφαλής και δωρεάν μετακίνηση όλου του μαθητικού πληθυσμού για το νέο σχολικό έτος.
5.      Ζητάμε τη συνολική ανάκληση του βεβιασμένου σχεδίου των συγχωνεύσεων – καταργήσεων και καλούμε το Υπουργείο Παιδείας μέσα από μια διαδικασία ουσιαστικού κι όχι προσχηματικού διάλογου να προχωρήσει στην επεξεργασία ενός συνολικού σχεδίου που θα απαντά στις προκλήσεις και στις απαιτήσεις των καιρών.

Το Δ.Σ.