Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ερώτηση του βουλευτή Γ. Ζιώγα (ΚΚΕ) για τη μεταφορά των μαθητών και η απάντηση του υφυπουργού

Ερώτηση κατέθεσε την Παρασκευή 4 Μαρτίου ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Ζιώγας (Α’ Θεσσαλονίκης) σχετικά με το πρόβλημα (και στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας) με τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία.
Ο βουλευτής έκανε μεταξύ άλλων συγκεκριμένη αναφορά στην Ημαθία και στην απόρριψη από το Ελεγκτικό Συνέδριο της σύμβασης που αφορά την περιοχή μας και η απάντηση που έλαβε από τον παριστάμενο υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  Γ. Ντόλιος.

Ο υφυπουργός ανέφερε συγκεκριμένα ότι “…εμείς ως Υπουργείο Εσωτερικών έχουμε κρατήσει σε χωριστό λογαριασμό τις πιστώσεις μεταφοράς των μαθητών, ο οποίος μπορεί να ενεργοποιηθεί, όπως οφείλουμε να κάνουμε, στο πρώτο τρίμηνο του 2011 –δηλαδή μέσα σ’ αυτό το μήνα- και να καταβάλλουμε τα κόστη τα οποία δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2011, γεγονός που είναι ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών.
….Όσον αφορά τώρα τα χρέη που υπάρχουν ακόμα, θα ήθελα να πω ότι αυτά είναι πολύ μικρότερα, είναι απίστευτα μικρότερα, σε σχέση με αυτά που βρήκαμε το 2010. Όμως, παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν επαφές της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Οικονομικών, με την Ομοσπονδία των ΚΤΕΛ και την Ομοσπονδία των Τουριστικών Λεωφορείων, προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος για να πληρωθεί ένα μέρος και να ξεκινήσει η αποπληρωμή αυτών των χρεών.
….Όσον αφορά την Ημαθία και την Χαλκιδική, θα ήθελα να πω ότι είναι διαφορετικό το πρόβλημα στον ένα και διαφορετικό στον άλλο νομό. Δυστυχώς, έχουν δημιουργηθεί διαφορετικά προβλήματα σε κάθε παλιά νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Εμείς, λοιπόν, επιχειρούμε να απαντήσουμε σε αυτό το ζήτημα με διάταξη, όπως σας είπα, που καταθέσαμε στη Βουλή και η οποία επιλύει το πρόβλημα μέχρι τις 30 Ιουνίου.
Δεσμευόμαστε δε και δηλώνουμε ότι δεν υπάρχει καμμία απολύτως περίπτωση από 1η Ιουλίου να συνεχίσουν να δημιουργούνται αυτού του είδους τα προβλήματα, τα οποία δημιουργήθηκαν, γιατί δεν υπήρχε ποτέ κανένας έλεγχος και καμμία λογική όσον αφορά τα κόστη της μεταφοράς των μαθητών.”