Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ανιχνεύτηκε ραδιενεργό ιώδιο στην ανατολική Ρωσία

Η κατάσταση με την πυρηνική ενέργεια από την Φουκοσίμα παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.. Ανιχνεύτηκαν ίχνη ραδιενεργού ιωδίου στο ανατολικό άκρο της Ρωσίας, αλλά σύμφωνα με τους αξιωματούχους της χώρας δεν υπάρχει καμία απειλή για την υγεία. Ειδικότερα, δοκιμές του αέρα στην περιοχή Πριμόριε της Ρωσίας, από το Σάββατο έως και την…

Τρίτη, εντόπισαν ίχνη ιωδίου-131, αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο επικεφαλής της μετεωρολογικής υπηρεσίας της περιοχής, Μπόρις Μπουλάι. “Η συγκέντρωσή του είναι πάνω από 100 φορές χαμηλότερη από το αποδεκτό επίπεδο, και ως εκ τούτου δεν αντιπροσωπεύει απειλή για την υγεία των ανθρώπων”, προσθέτει η ίδια πηγή.
Τα επίπεδα ακτινοβολίας που ανιχνεύτηκαν στην Προμόριε κυμάνθηκαν μεταξύ 7 και 16 μικρορέντγκεν (microroentgens) την ώρα, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, που είναι εντός των φυσιολογικών ορίων, προσθέτει η υπηρεσία. Οι ρωσικές αρχές δηλώνουν ότι τα επίπεδα μέχρι 30 microroentgens την ώρα θεωρούνται ασφαλή. Η πρωτεύουσα της Προμόριε, το Βλαδιβοστόκ, μια πόλη 600.000 κατοίκων, βρίσκεται αντίκρυ από την Θάλασσα της Ιαπωνίας, και περίπου 800 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της μονάδας της Φουκουσίμα.