Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πάει για την Ολομέλεια του ΣτΕ

Το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 3838/2010 που προβλέπει την ιθαγενοποίηση των αλλοδαπών που διαμένουν στην χώρα μας. Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κατά τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές έχουν μόνο οι Έλληνες πολίτες, αποκλειομένων των αλλοδαπών και τα αντίθετα που προβλέπει ο νόμος 3838/2010 περί ιθαγενοποίσης είναι αντισυνταγματικά.
Στην υπ΄ αριθμ. 350/2011 απόφασή του το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος ο Σωτ. Ρίζος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Ε. Αντωνόπουλος) υπογραμμίζει  ότι:

τόσο η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν όσο και η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για την ανάδειξη των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης «επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος».
Ότι και να σημαίνει αυτό, η απόφαση είναι ένα καλό χαστουκάκι σε όσους νομίζουν ότι με έναν νόμο μπορούν να κάνουν “προσπέραση” το Σύνταγμα αυτής της χώρας.

Το ίδιο πιθανόν θα ισχύει και για άλλους νόμους – ακόμη χειρότερους και πιο επώδυνους για την Ελλάδα και τους Έλληνες, τους οποίους πολλοί (τουλάχιστον 157!) τους ψήφισαν για να μη αποπεμφθούν, ελάχιστοι όμως τους διάβασαν!