Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αν δεν τον ήθελαν, θα είχε φύγει από χθες

Είπαμε ότι αν έβγαζε το ΣΚ ίσως να έπαιρνε και παράταση. Την πήρε, ποιος ξέρει για πόσο είναι το ζήτημα πλέον.
Γιατί τον θέλουν όλοι στη θέση του, από Αμερικανούς και Ευρωπαίους έως τους γείτονές του, τους Ισραηλινούς. Γιατί αν δεν τον ήθελαν πραγματικά, τότε αυτός θα ήταν ήδη σε κάποιο αεροπλάνο ψηλά στους μεσογειακούς αιθέρες.

Οπότε, και με τη χθεσινοβραδυνή του ομιλία, δείχνει τον δρόμο: θα πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο χωρίς να είναι υποψήφιος ο ίδιος και με σημαντικές αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας του. Κατηγόρησε τους εχθρούς του έθνους για την κατάσταση ενώ επανέλαβε 2-3 φορές τη φράση ότι προσέφερε εαυτόν στην χώρα του και στο λαό. Τυπικά πράγματα δηλαδή.
Και μετά την ομιλία του, αμόλησε τους πραιτωριανούς του στην Αλεξάνδρεια για να δώσουν ένα δείγμα του τι θα γίνει, αν παραμείνει στην εξουσία.
Οπότε είναι εμφανές ότι στα …σαλόνια βρήκαν προσωρινή και βολική για αυτά λύση (ο Ομπάμα μίλησε αργά το βράδυ – μετά το λόγο Μπουμπάρακ – για “συντεταγμένη μετάβαση εξουσίας”). Το ζήτημα είναι κατά πόσο η λύση αυτή θα γίνει αποδεκτή από τον κόσμο που διαδηλώνει στους δρόμους του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας και φυσικά από τις ουδέτερες μέχρι χθες βράδυ ένοπλες δυνάμεις της χώρας.