Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Σύσκεψη αγροτών με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ, έρχονται δυναμικές κινητοποιήσεις


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή αγροτών στο Πολιτιστικό Κέντρο Ριζού – Σκύδρας η Σύσκεψη των ροδακινοπαραγωγών με πρωτοβουλία των Γραμματειών της ΠΑΣΥ από Ημαθία – Πέλλα – Λάρισα.
Στη σύσκεψη έγινε αναφορά στα οξυμένα προβλήματα των ροδακινοπαραγωγών αλλά και του αγροτικού – κτηνοτροφικού τομέα γενικότερα, τα οποία όπως αναφέρθηκε οφείλονται στην αγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης την οποίο και εφαρμόζουν τα δυο κόμματα εξουσίας στη χώρα.
Επίσης οι ομιλητές κατήγγειλαν στην τακτική των βιομηχανιών να μην πληρώνουν τα ροδάκινα – ακόμη και τόσους μήνες μετά την παράδοσή τους στις βιομηχανίες, μια τακτική που τείνει να γίνει πάγια.
Οι αγρότες ζητούν να ανακληθούν οι άδειες μεταποίησης για όσες βιομηχανίες χρωστούν, να πληρωθούν τα ροδάκινα που έχουν παραληφθεί, οι αποζημιώσεις που θα καταβάλλονται να είναι δίκαιες ενώ αποφάσισαν και κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ στη Βέροια για την επόμενη Πέμπτη 27 Ιανουαρίου (θα γίνουν παρόμοιες ενέργειες και σε άλλα γραφεία του ΕΛΓΑ). Τέλος θα προβούν σε κινητοποίηση-διαδήλωση στα εγκαίνια της Agrotica, τα οποία θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα.