Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ημερίδα με αντικείμενο το βακτηριακό κάψιμο των μηλοειδών

Ένας φίλος θα είναι μεταξύ των τριών εισηγητών της  Επιστημονικής Ημερίδας  με θέμα «Το βακτηριακό κάψιμο των μηλοειδών (Erwinia Amylovora)» που διοργανώνει ο Δήμος Αλεξάνδρειας, εγκαινιάζοντας πρόγραμμα ενημέρωσης του αγροτικού πληθυσμού της περιοχής μας για προβλήματα της γεωργικής παραγωγής που απασχολούν τους καλλιεργητές. Ο Γιώργος Καραογλανίδης, λέκτορας φυτοπαθολογίας του ΑΠΘ θα είναι μεταξύ αυτών που θα ενημερώσουν τους αγρότες της περιοχής μας που θα συμμετάσχουν στην ημερίδα αυτή, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 19:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας.
Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:
19:00-19:10
Χαιρετισμοί
19:10-19:20
«Ιστορική αναδρομή του βακτηριακού καψίματος», Εισηγητής: Δημήτριος Σεργίου, Φυτοπαθολόγος, στέλεχος Αντιπεριφέρειας Νομού Ημαθίας. 
19:20-19:40
«Συμπτωματολογία – Επιδημιολογία του βακτηριακού καψίματος», Εισηγητής:
Γεώργιος Καραογλανίδης, Λέκτορας Φυτοπαθολογίας Α.Π.Θ.
19:40-20:00
«Σύγχρονες μέθοδοι αντιμετώπισης του βακτηριακού  καψίματος», Εισηγητής:
Νικόλαος Κατής, Καθηγητής Α.Π.Θ. – Δ/ντης Εργαστηρίου Φυτοπαθολογίας.
20:00-20:30
Συζήτηση – Λήξη Ημερίδας.
Η ημερίδα ενδιαφέρει τους γεωπόνους και τους καλλιεργητές μηλοειδών της περιοχής, δεδομένου ότι το βακτηριακό κάψιμο είναι μία από τις σοβαρότερες ασθένειες που προσβάλει τα μηλοειδή και κυρίως την αχλαδιά, η καταπολέμησή της είναι δύσκολη και η απώλεια παραγωγής μπορεί να είναι μεγάλη στις περιπτώσεις που έχει εξαπλωθεί η ασθένεια στους οπωρώνες.