Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Επιστολή Ψωμιάδη σε Σκανδαλίδη για την αγροτική ανάπτυξη


Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη έστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, σχετικά με την πρόταση του πρώτου για την ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα την αγροτική ανάπτυξη και το «Καλάθι Προϊόντων της Περιφέρειας».
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για τις ευχές σας για την εκλογή μου ως Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και να σας συγχαρώ από την πλευρά μου για την άμεση ανταπόκρισή σας στο κάλεσμα που απηύθυνα για συνεργασία και συνεννόηση σε όλους τους τομείς στο πλαίσιο της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη».
Θέλω να γνωρίζετε ότι είμαστε δίπλα σας στη γενναία αυτή προσπάθεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ώστε να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα να επανακτήσει ο αγροτικός κόσμος της χώρας μας και, δη, της Κεντρικής Μακεδονίας τη χαμένη του αξιοπρέπεια.
Ο αγώνας μας είναι κοινός και θα στηρίξουμε κάθε σχετική πρωτοβουλία, ώστε να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα του Έλληνα αγρότη. Είναι χρέος μας, σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες, να σταθούμε δίπλα στον Έλληνα αγρότη, να πιέσουμε συντονισμένα, σε περιφερειακό επίπεδο, ώστε να σταματήσει η απαξίωση των αγροτικών μας προϊόντων και να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή προώθηση τους στις αγορές του εξωτερικού. Εάν δεν υπάρξει αύριο για την ελληνική γεωργία, δεν θα υπάρξει αύριο για την ελληνική περιφέρεια.
Στο πλαίσιο αυτό είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις αυξημένες προκλήσεις και να ανταποκριθούμε στην πρόσκλησή σας για τη σύγκληση ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα την αγροτική ανάπτυξη και το «Καλάθι Προϊόντων της Περιφέρειας» που προτείνετε.
Παρακαλώ όπως μας γνωστοποιήσετε τον υπεύθυνο από την πλευρά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ώστε να συνεργαστεί με τους αρμόδιους φορείς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την υλοποίηση της πρότασής σας.
Σας ευχαριστώ για μία ακόμα φορά για την καλή σας διάθεση και το πνεύμα συνεργασίας που σας διακρίνει. Πρέπει να εξασφαλίσουμε τη φερεγγυότητα μιας νέας αγροτικής πολιτικής, μιας πολιτικής λειτουργικής και αποτελεσματικής που θα οικοδομήσει μια ουσιαστική σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Πολιτείας και αγροτικού κόσμου.
Με εκτίμηση,
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»