Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Εδώ σε θέλω κάβουρα…

…να περπατάς στα κάρβουνα!!
Τρεις – για την ώρα – οι προκλήσεις για την κυβέρνηση. Και να θυμηθείτε αυτήν την ανάρτηση στο μέλλον, στο άμεσο μέλλον.
Η κυβέρνηση θα έχει να κάνει από βδομάδα με τρεις καταστάσεις που δύνανται να αποδειχθούν σημαντικές για την ίδια την επιβίωσή της (όσο και αν δεν τους φαίνονται):
  • με το μέτωπο των δικηγόρων, στο οποίο οι νομικοί ανθίστανται
  • με αυτό των φαρμακοποιών, ο οποίοι επίσης ανθίστανται – για να μην πω ξεσηκώθηκαν ήδη,
  • με το δικαστήριο που θα γίνει στη Χάγη και αφορά ελληνοϊταλικές αξιώσεις (από πλευράς μας προς στιγμή μόνο σε επίπεδο ιδιωτών) για γερμανικές αποζημιώσεις.
Με τους δικηγόρους και τους φαρμακοποιούς τα πράγματα θα είναι δύσκολα (στην …απελευθέρωση των επαγγελμάτων αναφέρομαι), αφού μέχρι ένα σημείο υποτίθεται πως τα έχουν βρει οι κυβερνώντες με τους ενδιαφερόμενους αλλά κλωτσάνε οι δανειστές μας. Ή τουλάχιστον αυτό μαθαίνουμε από τα δελτία ειδήσεων (παίζει φυσικά πάντοτε και το σενάριο του “καλού βασιλιά, ο οποίος θέλει αλλά δεν τον αφήνουν οι συμβουλάτορές του”, αυτό μην το ξεχνάμε ποτέ!).
Πάντως αν αποφασίσει η Κυβέρνηση να κάνει και υποχωρήσεις, μπορεί να το πράξει ή όχι επειδή δεσμεύεται από συμβατικές υποχρεώσεις λόγο μνημονίου;;; (μα δεσμεύονται οι Κυβερνήσεις από Μνημόνια;; Η αντιπολίτευση στην χώρα μας έχει αποφανθεί πως ΝΑΙ. Η Κυβέρνηση οφείλει να αποδείξει τα περί του αντιθέτου συνεχώς και καθημερινά.)
Το άλλο μέτωπο, το τρίτο αφορά τη στάση της κυβέρνησης κατά τη διαδικασία στην Χάγη, που αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι. Θα πρέπει να έρθει σε κόντρα με τη φιλενάδα από το Βερολίνο, αν θέλει να μην χαρακτηριστεί ως μειοδότης. Α, μην ξεχάσω: υπάρχει δήλωση-παρέμβαση του Γλέζου σε τηλεοπτική εκπομπή, σύμφωνα με την οποία οι Γερμανοί μας χρωστάνε από πολεμικές αποζημιώσεις περίπου 160 δις ευρώ χωρίς να υπολογιστούν οι τόκοι. Αν υπολογιστούν και οι τόκοι, τότε από αύριο θα μπορούμε να δανείζουμε εμείς τον Σόϊμπλε και όχι αυτός εμάς!! Αν ξεκινήσει κάτι θα είναι από την Χάγη. Και αν ξεκινήσει θα είναι χιονοστοιβάδα. Και ποιος θέλει χιονοστοιβάδες τέτοια εποχή;;;
Τρια μέτωπα που όσο …αθώα και αν φαίνονται, κάθε άλλο παρά τέτοια είναι! Γιατί μέχρι τώρα οι αντιδράσεις στη χώρα για όσα γίνονται ήταν χλιαρές ή καπελώνονταν από “συνδικαλιστές” όλων των χρωμάτων, όλων των κομμάτων. Τώρα όμως;