Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Έγινε η ψηφοφορία για την ανάδειξη προεδρείου στη Δημοτική Κοινότητα Πλατέος

Ξεκίνησε από το Πλατύ (όπως ήταν προγραμματισμένο) η σειρά των ψηφοφοριών για την ανάδειξη των προεδρείων των τεσσάρων δημοτικών κοινοτήτων που υπάρχουν στο Δήμο Αλεξάνδρειας.
Η ψηφοφορία έγινε στο γραφείο που έως την 31η Δεκεμβρίου φιλοξενούσε τους αντιδημάρχους.
Η ψηφοφορία διεξήχθη παρουσία του δημάρχου Αλεξάνδρειας Φώτη Δημητριάδη και ήταν κλειστή για το κοινό (ο νόμος δίνει το δικαίωμα αυτό, αφού πρόκειται για εσωτερική διαδικασία του Δήμου οπότε μπορούσαν να επιλέξουν την φανερή πάντοτε διαδικασία ψήφισης των υποψηφίων η οποία θα ήταν ανοιχτή ή κλειστή για το κοινό). Τον λόγο που επελέγη να είναι κλειστή για το κοινό δεν τον γνωρίζω, απλά υποθέτω γιατί τις τελευταίες ημέρες ακούστηκαν πολλά (για δείτε ΕΔΩ).
Στην ψηφοφορία λοιπόν στο Πλατύ (όπως μάθαμε εκ των υστέρων, αφού επελέγη η “κλειστή” διαδικασία δηλαδή χωρίς την παρουσία κοινού) υποψηφιότητα για πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας έθεσε…

…από την πλευρά της συμπολίτευσης (των εκλεγμένων δηλαδή με το έχων το χρίσμα της ΝΔ ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Φώτη Δημητριάδη) ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης σύμβουλος στη δημοτική κοινότητα Πλατέος Κώστας Κιορογλίδης. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης υποψηφιότητα έθεσε ο Αβρ. Κωνσταντινίδης που εξελέγη με το ψηφοδέλτιο του Μπάμπη Γκιόνογλου.
Πρόεδρος εξελέγη λαμβάνοντας 3 ψήφους ο Κ. Κιορογλίδης – έλαβε την ψήφο του καθώς και αυτές των άλλων δυο εκλεγμένων με το ίδιο ψηφοδέλτιο Ηλία Στόκα και Αγνής Ζουρνατζή, ενώ ο έτερος υποψήφιος Αβρ. Κωνσταντινίδης έλαβε 2 ψήφους (τον ψήφισε και ο επίσης εκλεγμένος με τον Μπάμπη Γκιόνογλου Σταύρος Καζαντζίδης).
Για την θέση του αντιπροέδρου της δημοτικής κοινότητας η αντιπολίτευση δεν πρότεινε υποψήφιο και έτσι εξελέγη με 3 ψήφους η Αγνή Ζουρνατζή (οι 2 της αντιπολίτευσης επέλεξαν το “λευκό”).
Σειρά έχουν οι δημαιρεσίες σε Κορυφή (η ψηφοφορία πρέπει να διεξάγεται τη στιγμή αυτή), σε Μελίκη και τέλος Αλεξάνδρεια. Οι ψηφοφορίες για την ανάδειξη των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των 2 επιτροπών του δήμου θα γίνουν στις 6 το απόγευμα σήμερα.
Από την “Περισκόπηση” ευχές για καλή, παραγωγική θητεία και …σιδεροκέφαλοι (σε όλους όσους εκλεγούν σήμερα).
Ειδήσεις και φωτογραφίες από τις διαδικασίες στις άλλες δημοτικές κοινότητες θα βρείτε μετά την λήξη τους στο blog ΧΡΟΝΙΚΑ του Χάρη Μόχλα, ο οποίος μου είπε ότι θα τις παρακολουθήσει.