Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Το διαφημίζουν σαν τα παλιά μπουζουξίδικα (μόνο που δεν είναι έτσι)!

Πλάκα έχουν οι “διατεταγμένοι” των Αθηνών (και όχι μόνο αυτοί, αλλά ειδικά αυτοί): “έτοιμος ο Καλλικράτης“, “σε ετοιμότητα οι νέοι δήμοι“, ” 3 Γενάρη οι νέοι δήμοι υποδέχονται τους πολίτες” και άλλα τέτοια ωραία!
Ναι, ακριβώς έτσι! Σαν τα παλιά μπουζουξίδικα, σαν το αλήστου μνήμης “ανοίξαμε και σας περιμένουμε”!
Σιγά μην είναι έτοιμα τα πάντα! Όσο καλή θέληση να υπάρχει …
όση προσπάθεια και να γίνεται, πάλι τα κενά και τα προβλήματα θα υπάρχουν! Και όλα αυτά γιατί ο “Καλλικράτης”, ο οποίος πομπωδώς ονομάστηκε “η νέα αρχιτεκτονική της τοπικής αυτοδιοίκησης” – ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα νομοσχέδιο που έγινε στο πόδι, που συμπληρώνεται καθημερινά με εγκυκλίους, που για την ώρα είναι ημιτελές γιατί άργησε ή γιατί έχει υπογραφεί την τελευταία στιγμή το σύνολο των Προεδρικών Διαταγμάτων που απαιτούνται για να δουλέψει όπως πρέπει.
Θυμάμαι κάποτε πως είχα διαβάσει ότι στη Γαλλία για κάτι παρόμοιο τους πήρε 7 ή 8 χρόνια. Εδώ (ίσως και επειδή οι επιταγές του ΔΝΤ ήρθαν και έδεσαν με την πρόθεση της Κυβέρνησης) έγιναν όλα το άψε-σβήσε. Μεταφέρονται αρμοδιότητες χωρίς να υπάρχει το κατάλληλο νομικό πλαίσιο, μεταφέρονται υπάλληλοι χωρίς να υπάρχουν οι χώροι που θα τους στεγάσουν, συνενώθηκαν Δήμοι που πολλές φορές δεν έχουν συνοχή (γεωγραφική ή οικονομική).
Πάντως το υπουργείο έχει ανεβάσει μια ιστοσελίδα (http:// kallikratis.ypes.gr) στην οποία όποιος θέλει μπορεί να βρει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.
Στην οργάνωση δεν πάμε καλά, ούτε στη μελέτη πριν την θεσμοθέτηση των αλλαγών. Αλλά από διθυράμβους καλά πάμε! Γιατί οι σφραγίδες, οι εκδοθέντες ΑΦΜ και οι πινακίδες δεν θα κάνουν από μόνα τους τους νέους Δήμους να δουλέψουν.