Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

"…μόνο σε πλαίσιο πλήρως ανοικτής αγοράς…"

Διαβάζω πως πάμε για μεγάλες αυξήσεις στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στην χώρα μας μέσα στα επόμενα 3 χρόνια. Και αυτό σε συνδυασμό με την πώληση των φιλέτων σε ιδιώτες, στα πλαίσια των επιταγών του ΔΤΝ αλλά και της ΕΕ (που με διάφορες οδηγίες, ειδικά αυτές του 2009 όπως η Οδηγία 2009/72/ΕΚ, στις οποίες οι ευρωπαϊκές αρχές μιλάνε για “αποτελεσματικό διαχωρισμό” μεταξύ παραγωγής, μεταφοράς, πώλησης).
Οπότε που οδεύουμε; Στο αναπόφευκτο, δηλαδή στην αύξηση μεσοπρόθεσμα των τιμών κατά τουλάχιστον 25% μέχρι το 2014.
Άκρατος και ανεξέλεγκτος καπιταλισμός στο απόγειό του. Η Θάτσερ, μπροστά στους θιασώτες της παγκοσμιοποίησης και της ένωσης της Ευρώπης που πάσχει από κοινωνικό πρόσωπο, ήταν νηπιαγωγείο.
Γιατί όλα βασίζονται σε μια έκφραση που υπάρχει και είναι η καραμέλα των εγγράφων της ΕΕ. Όσο “καλή” και αν ακούγεται, περιγράφει κάτι που όλοι μας το θέλουμε, δεν έχει χρησιμοποιηθεί με τον δέοντα τρόπο και έχει γίνει το εργαλείο για το ισοπέδωμα των πάντων: “Οι ελευθερίες που εγγυάται η συνθήκη στους πολίτες της Ένωσης —μεταξύ άλλων η ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων, η ελευθερία παροχής υπηρεσιών και η ελευθερία εγκατάστασης— είναι δυνατές μόνο σε πλαίσιο πλήρως ανοικτής αγοράς, η οποία παρέχει σε όλους τους καταναλωτές τη δυνατότητα να επιλέγουν ελεύθερα τους προμηθευτές τους και δίνει σε όλους τους προμηθευτές την ελευθερία να προμηθεύουν τους πελάτες τους”.