Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δυσεπίλυτα προβλήματα

Αναφορά στο ότι η 1η Γενάρη θα βρει ανέτοιμους τους δήμους που δημιουργήθηκαν από τον “Καλλικράτη” κάνει λόγο σήμερα η αθηναϊκή εφημερίδα “Τα Νέα” (δείτε το άρθρο ΕΔΩ).
Το πρόβλημα πλέον που θα δημιουργηθεί είναι δεδομένο και δεν αφορά μόνο όσα αναφέρονται στο άρθρο αλλά και σε πολλά άλλα, για τα οποία ουδείς έχει πραγματικά μεριμνήσει έως και σήμερα, σχεδόν 7 μήνες μετά την ψήφιση του νόμου που οδήγησε στις υποχρεωτικές συνενώσεις των 1.024 (αν θυμάμαι καλά) δήμων και κοινοτήτων της χώρας μας.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το πρόβλημα της στέγασης των υπηρεσιών των νέων δήμων, αφού δε μιλάμε μόνο για συνένωση υπηρεσιών και δημοτικών επιχειρήσεων αλλά και για δημιουργία νέων επιχειρήσεων και θεσμών που κάπου θα πρέπει να στεγαστούν!
Παράδειγμα – να μιλήσουμε για την Αλεξάνδρεια επειδή πολλά ακούστηκαν και γράφηκαν το τελευταίο διάστημα

– ο “Συμπαραστάτης του πολίτη και της επιχείρησης”. Που θα τον στεγάσουν; Φυσιολογικά θα πρέπει να έχει γραφείο και γραμματειακή υποστήριξη. Που θα πάνε να το …στήσουν;
Φυσικά υπάρχουν και άλλα, σημαντικότερα πράγματα από αυτή την περίπτωση, όπως το ΑΦΜ ή η σφραγίδα του δήμου, χωρίς τα οποία δεν θα μπορεί να λειτουργήσει οτιδήποτε. Γνωρίζω ότι η νέα διοίκηση κάνει προσπάθειες να λύσει όσο περισσότερα από τα προβλήματα αυτά μπορεί, ώστε να λειτουργήσει ο Δήμος με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα στις 3 Ιανουαρίου, ημέρα Δευτέρα, όταν θα αρχίσουν να συναλλάσσονται οι πολίτες (αλλά και οι κρατικές υπηρεσίες) με τον Δήμο.