Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ανασκόπηση 2010; Μπααααα….!

Ανασκόπηση του 2010 δεν πρόκειται να κάνουμε! Τι να πρωτοπεί και να πρωτογράψει κανείς; Μια μόνο έκφραση αρκεί: κάθε πέρσι και καλύτερα!!
Πάντως,
  • σε εθνικό επίπεδο το γεγονός της χρονιάς είναι η υπογραφή του Μνημονίου (και η κατά συνέπεια υποδούλωση της χώρας με όποιο επακόλουθο αυτό έχει για την καθημερινότητά μας αλλά και για την εθνική μας κυριαρχία)
  • σε τοπικό επίπεδο οι αλλαγές που θα έλθουν με τον “Καλλικράτη” από αύριο αλλά και η νίκη του Φώτη Δημητριάδη και η ανάδειξή του στον δημαρχιακό θώκο.
Μέσα στο 2010 χαιρετίσαμε κάποιους φίλους οριστικά, καλοσωρίσαμε κάποια νεώτερα μέλη της κοινωνίας μας (τα οποία δυστυχώς εισήλθαν στον στίβο της ζωής καταχρεωμένα), παντρέψαμε αρκετούς  (όχι που θα γλυτώνατε!) και είδαμε ορισμένους να χωρίζουν. Όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι, ας το πάρουμε χαμπάρι και ας προχωράμε πάντα έτσι!
Μέχρι και με την πολιτική ασχολήθηκα ενεργά, ως υποψήφιος (έπρεπε έστω και για μια φορά, ως πολιτικός επιστήμονας, να το κάνω γιατί άλλο η θεωρία & η μέχρι τότε συμμετοχή μου σε εκλογικές αναμετρήσεις και άλλο το ξεμπρόστιασμα και η έξοδος στο ξέφωτο). Με την ευκαιρία, ιδιαίτερα ευχαριστώ σε όλους όσους με …σταύρωσαν την 7η Νοεμβρίου του χρόνου που φεύγει.
Καλύτεροι δεν γίναμε σίγουρα (μάλλον – αν το δούμε στην αισιόδοξη έκδοσή του – στάσιμοι μείναμε!). Ούτε τα οικονομικά μας βελτιώθηκαν, το αντίθετο μάλιστα! Στα οικονομικά αντί να αλλάζουμε, βουλιάζουμε λόγω επιλογών άλλων που να μου το θυμηθείτε, πολύ σύντομα θα αποδειχθούν παντελώς λανθασμένες.
Η “Περισκόπηση” μια χαρά τα πήγε το 2010 (ας μου πάει και εμένα κάτι καλά ρε γαμώτο!):
γίνατε περισσότεροι εσείς που την διαβάζετε, μπήκαμε στην εποχή της webtv (πρώτοι μεταδώσαμε ζωντανά με εικόνα και ήχο συνεντεύξεις και εκδηλώσεις της περιοχής, ειδικά την προεκλογική περίοδο, ανοίγοντας τον δρόμο για παρόμοια πράγματα – θα δείτε, θα δείτε…). Θα πάμε με τον ίδιο τρόπο και στο 2011, καλά να είμαστε και να είστε. Άσε που σας περιμένουν και εκπλήξεις μέσα στο ’11 από την “Περισκόπηση”.
Πάντως για ….”επαρχιακό” blog μια χαρά τα πάμε, και από άποψη επισκεψιμότητας και από θεματολογία (για την θεματολογία τουλάχιστον αυτό μου λέτε και μου γράφετε συνεχώς, για την επισκεψιμότητα μόλις είδα τα στατιστικά των τελευταίων 365 ημερών). Είστε πλέον πάρα πολλοί και αυτό δημιουργεί ευθύνες έναντί σας. Θα προσπαθήσω να είμαι στο μέτρο του δυνατού συνεπής.
Αυτά εν ολίγοις! Καλή χρονιά σε όλους μας, με υγεία (προ πάντων) και με ανανεωμένα και βελτιωμένα τα οικονομικά μας το νέον έτος. Όσο για το ΔΝΤ και τα “ξεδερφάκια” του που μας ήρθαν μέσα στο 2010; Όξω το συντομώτερο, με οποινδήποτε τρόπο, μπας και ανανήψουμε και εμείς, και οι δουλειές μας και η πατρίδα…