Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΔΝΤ

Όχι που θα γλύτωνε! Διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο μόνος που τόλμησε να ψηφίσει κατά του νομοσχεδίου. Πρόκειται για τον βουλευτή Πρέβεζας Βαγγέλη Παπαχρήστο, ο οποίος ήταν μέλος του λεγόμενου “παπανδρεϊκού πυρήνα”, αφού ήταν μεταξύ των στενότερων συνεργατών του Παπανδρέου την πρώτη διετία της εκλογής του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι καταψήφισε επειδή δεν αξιοποιήθηκε πουθενά εδώ και 2-3 χρόνια. Του άλλου (του Οδυσσέα Βουδούρη για τον οποίο γράφαμε χθες) κάτι του ΄τυχε και δεν ήταν παρόν στην ψηφοφορία.
Οι δικοί μας, οι Ημαθιώτες, ψήφισαν.
Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 286 βουλευτές και επί της αρχής του ψήφισαν το νομοσχέδιο 156 ενώ 136 ψήφισαν κατά. Κάποια άρθρα του ψηφίστηκαν ακόμη και με 233 ψήφους.
ΚΚΕ και ΛΑΟΣ είχαν ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για συγκεκριμένα άρθρα (για τα άρθρα 2, 3, 4, 12, 14, 15 και 18). Αποτέλεσμα; τα άρθρα 4 (ΦΠΑ), 14 (νέου τύπου συμβάσεις εργαζομένων), και 18 (εργασιακά) έλαβαν 156 θετικές ψήφους ενώ τα υπόλοιπα τις 233 ψήφους (ΔΕΚΟ, προσλήψεις και εισοδηματική  πολιτική, Αγροτική Τράπεζα και διαιτησία).