Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Το …μήνυμα του α΄ γύρου των δημοτικών/περιφερειακών

Δεν πιστεύω να έχετε παράπονο, όλα αναλυτικά και με …λεπτομέρεια ακτινογραφίας! Ξαναγράφω πως χρωστάω (και χρωστάμε) για αυτό ένα τεράστιο ευχαριστώ στα παιδιά, ας μην κλέψουμε τον κόπο τους!

Για το τέλος – για σήμερα – 2 στοιχεία με πανελλαδικό ενδιαφέρον: στις χθεσινές εκλογές ψήφισαν περίπου 1.100.000 έχοντες το δικαίωμα λιγότεροι σε σχέση με τις εκλογές του 2009. Επίσης είχαμε αποχή που φτάνει βορειοευρωπαϊκά επίπεδα (όχι πως γίναμε σε μια μέρα Φινλανδία!), έφτασε το 42% κατά μέσο όρο. Τέλος τα άκυρα και τα λευκά ήταν 540.000 ψηφοδέλτια.
Και μιλάμε για εκλογές που όσο και να θέλουν κάποιοι να τις “πολιτικοποιήσουν”, αυτές δεν είναι καθαρά πολιτικές: μιλάμε για εκλογές στις οποίες κάποιοι πήγαν επειδή οι υποψήφιοι – και ήμασταν πολλοί να ζωή να έχουμε! – ήταν οι κουμπάροι, οι φίλοι, τα ξαδέρφια, τα μπατζανάκια κλπ κλπ. Αλλιώς ούτε αυτοί οι 5.950.000 ψηφοφόροι θα πατούσαν στα εκλογικά τμήματα.

Το μήνυμα που έστειλαν οι ψηφοφόροι (συμπεριλαμβανομένου και εμού, ως ψηφοφόρου) είναι ένα:


ή αλλάζετε όλοι γλώσσα και συνήθειες ή θα σας στέλνουμε αδιάβαστους σε κάθε ευκαιρία!! Αν και αυτό δε σημαίνει τίποτε στην ουσία, γιατί τα …πολιτικά (και όχι μόνο) παχύδερμα των υψηλών κλιμακίων των κομματικών μηχανισμών, τέτοια θα μείνουν. Παχύδερμα (…και αλαζόνες).