Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Περί αποτελεσμάτων και εδρών


Δυο μόνο κουβέντες για το μπέρδεμα που δημιουργήθηκε σήμερα με την
κατανομή των εδρών στο δημοτικό συμβούλιο.

Ήδη από τα μέσα Αυγούστου – δηλαδή 3 ολόκληρους μήνες πριν, σε μια προσπάθεια να αντιληφθούμε όλοι μαζί τι είναι αυτός ο Καλλικράτης, είχα γράψει για τον τρόπο με τον οποίο συγκροτείται το δημοτικό συμβούλιο του νέου δήμου και για τον τρόπο με τον οποίο οι έδρες κατανέμονται ανά δημοτική ενότητα (σημερινοί δήμοι). Επαναλαμβάνω την ίδια ανάρτηση στο …περίπου (μόνο τα γραφικά της), για να δούμε τι ακριβώς λέει ο νόμος.
Οποιαδήποτε μεταβολή επέλθει θα σχετίζεται με το εκλογικό μέτρο και τις ψήφους που έλαβαν στον πρώτο γύρο οι δυο συνδυασμοί που δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο και θα αφορά μόνο την μεταφορά μιας και μόνο έδρας από ένα δημοτικό διαμέρισμα σε άλλο (αλλά μιλάμε για εντελώς ακραίο σενάριο, το οποίο στην περίπτωση του νέου δήμου μας ΔΕΝ επαληθεύεται με τίποτε!).

Επίσης, όποιος έχει όρεξη για διάβασμα, νόμους και ….μαθηματικά μπορεί να μπει ΕΔΩ (πρόκειται για το site του υπουργείου Εσωτερικών) και να αρχίσει τους υπολογισμούς που σχετίζονται με εκλογικά μέτρα, αχρησιμοποίητα υπόλοιπα, κατανομή εδρών κλπ κλπ.

Είπαμε: ότι γράφεται είναι τσεκαρισμένο πολλές φορές πριν να γραφεί. Για κάθε ανάρτηση (εκτός από τις 2 σταθερές κυριακάτικες που είναι πλέον γνωστές και σχετικά …”εύκολες” στη σύνταξή τους) απαιτείται το λιγότερο ένα μισάωρο π.χ. για ψάξιμο, διάβασμα σε 3-4 πηγές το λιγότερο, ξεφοντάρισμα φωτογραφιών, κανά γραφικό κλπ κλπ. Δεν μπαίνει τίποτε τυχαία και απαιτείται δουλειά για οτιδήποτε (αυτό το τελευταίο το γράφω για να καταλάβουν κάποιοι γιατί δεν δουλεύει απευθείας το δεξί κλικ στην “Περισκόπηση” και να διαβάσουν το μήνυμα που βγαίνει).
Άσε που η “Περισκόπηση” αποδεδειγμένα ήταν το πρώτο blog το οποίο δεν ενδιαφέρθηκε απλά και μόνο για τα …παρασκήνια αλλά για το τι πραγματικά σημαίνει “Καλλικράτης”, άσχετα αν εξαρχής εγώ προσωπικά ήμουν κατά της συνένωσης. Από τη στιγμή όμως που αυτή έγινε υποχρεωτική έπρεπε όμως να μάθω όσο περισσότερα μπορώ. Γιατί όταν έχεις 250-300 μοναδικές επισκέψεις τη μέρα οφείλεις να είσαι αν όχι άψογος, τουλάχιστον να τιμάς αυτούς που διαθέτουν το χρόνο να σε διαβάσουν. Άλλωστε, ακόμη και ως δημότης θα έπρεπε να ξέρω τι θα “συναντήσω” στα πλαίσια του νέου δήμου.

Και μια που το έφερε η κουβέντα, είχα απόλυτο δίκιο που επέμενα για την μη ανάρτηση των σταυρών. Το site της Ν.Α. Ημαθίας γράφει πραγματικά ότι να’ ναι, οπότε μια υπομονή και αύριο το μεσημέρι που θα ανακοινωθούν τα πάντα από το Πρωτοδικείο Βέροιας βλέπουμε. 24 ώρες υπομονή κύριοι υποψήφιοι….