Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αποχαιρετισμός στα γνώριμα προϊόντα


…και όλα “τρέχουν” πιο γρήγορα

και είναι πιο σταθερά.
Είναι και ΔΩΡΕΑΝ !!

Ίσως το θέμα να είναι πολύ εξειδικευμένο, όμως μας αφορά όλους: από εμάς που είμαστε απλοί ή μέσοι χρήστες έως αυτούς που το κατέχουν το θέμα καλύτερα.
Αφού είδα και αποείδα, μετά από πολλές “μπλέ οθόνες” και άπειρα κολλήματα του υπολογιστή μου – από τον οποίο συντάσσεται καθημερινά η “Περισκόπηση” – εγκατέλειψα οριστικά τα πολυδάπανα windows και τον θείο Bill. Αρκετά λεφτά πήρε, άσε που τώρα η περίοδος είναι στριμόκ….η από κάθε άποψη!

Οπότε θυμήθηκα μετά από καιρό το ανοιχτό λογισμικό με την επωνυμία lixux. Θυμόμουν όμως κάτι δύσχρηστα πράγματα, αλλά τελικά βρήκα άλλα τα οποία δεν είχαν καμιά σχέση με αυτά που ήξερα και είχα συναντήσει πριν από χρόνια.
2-3 μέρες υπομονή για να το συνηθίσεις χρειάζεται, μια μικρή βοήθεια από κάποιον που το κατέχει το θέμα και μετά “bye-bye windows…!“.


Για όσους ενδιαφέρονται, έχουν ένα υπολογιστή που κολλάει συνεχώς και η ταχύτητα θυμίζει αραμπά, και φυσικά δεν έχουν όρεξη σε καιρούς κρίσης για να πληρώνουν για προγράμματα, τότε η “Περισκόπηση” συστήνει linux, και συγκεκριμένα το Ubuntu. Τα πάντα δωρεάν, από προγράμματα επεξεργασίας εικόνας μέχρι απλές εφαρμογές γραφείου (αφήστε που τρέχει και προγράμματα σχεδιασμένα για τα windows, μη με ρωτάτε πως: και σε εμένα το έδειξαν, δεν μου το εξήγησαν πλήρως).
Αν έχετε και λιγάκι καλό υπολογιστή, τότε φορέστε του την έκδοση 10.04 LTS και τέλος!
Περισσότερα θα δείτε ΕΔΩ

Μία απάντηση στο “Αποχαιρετισμός στα γνώριμα προϊόντα”

Τα προγράμματα των Windows, τρέχουν με το λεγόμενο “WINE”. Σκέψου το σαν μετατροπέα αυτοκινήτων για να καίει φυσικό αέριο αντί για βενζίνη.

Για παλιούς υπολογιστές (3ετίας+) υπάρχει το λεγόμενο XUbuntu που είναι πολύ ελαφρύ, ενώ για όσους θέλουν εφετζίδικα πράγματα, υπάρχει το KUbuntu.
Θα έμπαινα σε περαιτέρω ανάλυση, αλλά είναι λίγο εξειδικευμένα αυτά.

Καλές linuxιακές περισκοπήσεις!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.