Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ντε και καλά να χαρακτηριστεί


Διαβάζω τις ημέρες αυτές τις δημοσκοπήσεις.
Προσωπικά δεν θεωρώ τίποτε αξιόπιστο, ακόμη και αν μου δίνονται τα πλήρη στοιχεία (όπως περίοδο που έγινε η δημοσκόπηση, τόπο διεξαγωγής, δείγμα ατόμων, ηλικίες, επαγγέλματα κλπ κλπ), αφού όλα είναι θέμα ερωτημάτων στα οποία οι συμμετέχοντες καλούνται να απαντήσουν.

Μια όμως μου κίνησε την περιέργεια αφού υπήρχε ένα ερώτημα αρκετά “πονηρό” για δημοτικές εκλογές (ειδικά για δημοτικές εκλογές σε μικρές κοινότητες ανθρώπων όπου όλοι γνωρίζουν σχεδόν όλους, όπου εκ των πραγμάτων το θέμα είναι πιο …προσωπικό).
Το ερώτημα ήταν “με τι κριτήριο θα ψηφίσετε στις εκλογές” και οι δυνατές απαντήσεις ήταν “πολιτικό“, “κομματικό“, “αυτοδιοικητικό”, “δεν θα ψηφίσω“, “δεν ξέρω“.
Δεν υπήρχε όμως το κυριότερο: “της προσωπικής σχέσης με κάποιον υποψήφιο, αυτό το οποίο παίζει τον κυρίαρχο ρόλο σε τοπικές εκλογές.
Γιατί δε συμφέρει να μπει τέτοιο ερώτημα! Γιατί ο ένας μετέτρεψε τις εκλογές σε δημοψήφισμα, ο άλλος σε ψήφο κατά του μνημονίου, ο τρίτος σε ψήφο έναντι στα αστικά κόμματα κλπ κλπ. Όλοι διεκδικούν την ψήφο για πάρτη τους (θέλοντας να βάψουν το χάρτη μπλε, πράσινο, κόκκινο, ροζ, πορτοκαλί ή άλλο και μετά να θριαμβολογήσουν). Αρνούνται πεισματικά να αναλογιστούν πως το σοβαρότερο ενδεχόμενο είναι η ψήφος να πάει σε κάποιο συνδυασμό απλά και μόνο επειδή τυγχάνει με αυτόν να είναι υποψήφιος ένας φίλος, ένας συγγενής, ο κουμπάρος, ο μπατζανάκης, η νύφη, ο κουνιάδος, ο κολλητός ή έστω η γκόμενα του ψηφοφόρου!!!
Ντε και καλά να μας μαντρώσουν κάπου, ντε και καλά να σφετεριστούν μια ψήφο (που τους ήρθε από το πουθενά για άλλους λόγους) και να τη βάψουν, χαρακτηρίζοντάς την κιόλας…


* “πεθερά” δεν αναφέρω γιατί παίζουν 2 ενδεχόμενα:
α) να την ψηφίσεις, μήπως και εκλεγεί και φεύγει από τα πόδια σου – ας βγάλουν άκρη μαζί της οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι,
β) να μην τη ψηφίσεις και απογοητευμένη κλειστεί στο σπίτι της και ησυχάσεις- ας βγάλει άκρη μαζί της ο πεθερός.

Μία απάντηση στο “Ντε και καλά να χαρακτηριστεί”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.