Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Επίσκεψη Δημητριάδη στον εμπορικό σύλλογο Αλεξάνδρειας

Συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ. του εμπορικού συλλόγου της πόλης της Αλεξάνδρειας είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Πλατέος Φώτης Δημητριάδης.
Για την επίσκεψη-συνάντηση αυτή από το γραφείο τύπου του συνδυασμού “Ελπίδα για το νέο δήμο Αλεξάνδρειας” πήραμε και το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα επαφών του με φορείς και υπηρεσίες του νέου Δήμου Αλεξάνδρειας, ο Φώτης Δημητριάδης, συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού «Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας», επισκέφτηκε το βράδυ της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας.

Στην τρίωρη συνάντηση εργασίας, που πραγματοποιήθηκε μέσα σε φιλικό κλίμα, η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου έθεσε στον Φώτη Δημητριάδη το σύνολο των γενικών και ειδικών αιτημάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες και τον εμπορικό κλάδο της πόλης, παρουσίασε στον υποψήφιο Δήμαρχο τα χρονίζοντα προβλήματα της Αλεξάνδρειας για τα οποία, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, «η σημερινή δημοτική αρχή της Αλεξάνδρειας δεν ενδιαφέρθηκε να επιλύσει, δεν εισάκουσε πολλές από τις προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου και επέδειξε αρνητική στάση για την συνεργασία των δύο πλευρών», ενώ ζήτησε να ενημερωθεί για τις θέσεις και τις προτάσεις του υποψηφίου Δημάρχου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του εμπορικού κόσμου της Αλεξάνδρειας.

Ειδικότερα, εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου τέθηκαν στη συζήτηση, το μείζον αίτημα της παράλληλης χρήσης του αεροδρομίου Παλαιοχωρίου για εμπορικούς σκοπούς, η αναγκαιότητα για τη λειτουργία αστικής και ενδοδημοτικής συγκοινωνίας «που θα συμβάλει στην τόνωση της αγοράς στην πόλη», το ζήτημα της χωροθέτησης και λειτουργίας της λαϊκής αγοράς της Αλεξάνδρειας για την οποία, όπως ειπώθηκε, «η σημερινή διοίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας έκανε τα στραβά μάτια και αθέτησε τις προεκλογικές της εξαγγελίες», το πρόβλημα με την εξάπλωση των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών κέντρων «για τα οποία πρέπει να μπει ένας φραγμός στην ανάπτυξή τους στην πόλη», την πλημμελή καθαριότητα και φωταγώγηση που παρουσιάζει η Αλεξάνδρεια, την ανάγκη ίδρυσης και στέγασης, σε δημοτικό χώρο, γραφείου του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), την πλημμελή εξυπηρέτηση των πολιτών από το κλείσιμο του καταστήματος της ΔΕΗ, τα προβλήματα από την ηχορύπανση, την ανάγκη ίδρυσης δημοτικής αστυνομίας, κ.ά.

Ο κ. Γκαρκούδης, εκπροσωπώντας τους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος, έθεσε το πρόβλημα απαγόρευσης του καπνίσματος, ζητώντας να επιτραπεί η τοποθέτηση ανεμοθωράκων με τέντα έξω από τα καταστήματα ώστε να τοποθετηθούν σόμπες και πρότεινε την πεζοδρόμηση της Βετσοπούλου, «από το ύψος του Μάνθου μέχρι του Παγκάκου», καθώς και των οδών Αριστοτέλους-Ναούσης και Πελοποννήσου, για να βελτιωθεί, όπως είπε, η ποιότητα ζωής και η κίνηση των καταστημάτων στο κέντρο της Αλεξάνδρειας που στερείται κεντρικής πλατείας.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης, δήλωσε εξαρχής ότι, πρώτο μέλημά του, με την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου, είναι η ανάπτυξη στενής συνεργασίας με τον Εμπορικό Σύλλογο, με το σύνολο των φορέων της πόλης και του νέου Δήμου γενικότερα, για την από κοινού αντιμετώπιση όλων των καυτών προβλημάτων. Απάντησε αναλυτικά σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν και τόνισε ότι ο κύριος και πρώτος στόχος του είναι η ανάπτυξη του Δήμου με την αξιοποίηση όλων των ευκαιριών που προσφέρονται μέσω προγραμμάτων, είτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε των Υπουργείων. Επισήμανε ότι θα είναι αρκούντως διεκδικητικός προς την κεντρική εξουσία, η οποία, όπως ανέφερε, «δεν αντιλαμβάνεται άλλη γλώσσα πλην αυτήν της δυναμικής και οργανωμένης διεκδίκησης». Δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί συλλογικά για την ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου και ότι θα έχει ανοιχτή την πόρτα του στον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας τον οποίο θέλει ως συνεργάτη του και όχι απέναντί του, «γιατί οι δύσκολοι καιροί και η οικονομική κρίση που βιώνουμε, απαιτούν να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας».

Τέλος, ο Φώτης Δημητριάδης παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις και προτάσεις του συνδυασμού, δίνοντας έμφαση, μεταξύ άλλων, σε μέτρα στήριξης των αγροτών που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας στην περιοχή, ανάπτυξης του δευτερογενή και τριτογενή τομέα με τη δημιουργία επιχειρηματικών και θεματικών πάρκων στο Δήμο, κατάλληλου περιβάλλοντος για ενθάρρυνση της τουριστικής κίνησης και την ίδρυση δημοτικού παρατηρητηρίου απασχόλησης για τη μείωση της ανεργίας.