Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τρίτο υπουργείο αλλάζει ο ΕΦΕΤ. «Περιφερόμενο θίασο» χαρακτηρίζουν τον φορέα οι γεωτεχνικοί

«Δεν θα μείνουμε απαθείς, η απάντηση θα είναι άμεση και σκληρή», δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ), κ. Νίκος Κακαβάς αναφερόμενος στην προωθούμενη ένταξη του ΕΦΕΤ στις αρμοδιότητες του Ανδρέα Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας, Άθλησης και Διατροφής.

Ωστόσο, στην χθεσινή συνάντηση του νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη, με τους εκπροσώπους του Τύπου ο υπουργός σε ερώτηση για το τι θα γίνει με τον ΕΦΕΤ, ανέφερε ότι θα παραμείνει στο Υπ.ΑΑΤ αφού δεν αλλάζει και ο τίτλος του υπουργείου. Τώρα, εάν η ονομασία «Τροφίμων» αναφέρεται στην πρωτογενή παραγωγή, υπάρχει σχέση με τον τίτλο. Εάν όμως η λέξη «Τροφίμων», στην ονομασία του υπουργείου έχει σχέση με τον ΕΦΕΤ, τότε μάλλον θα πρέπει να αλλάξει και το όνομα του υπουργείου. Όσον αφορά στις αντιδράσεις των γεωτεχνικών ο πρόεδρος της ΠΟΓΕΔΥ, κ. Νίκος Κακαβάς, ανέφερε στον ΑγροΤύπο: «Από μία κυβέρνηση του μεσονυχτιού δεν θα περίμενε κανείς τίποτα άλλο. Το δημιούργημα τους από το 1999 είχε ενταχθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης το μετέτρεψαν σε περιφερόμενο θίασο. Μετά από μακροχρόνιους αγώνες των γεωτεχνικών τελικά ο ΕΦΕΤ εντάχθηκε στον «φυσικό» του χώρο που είναι το ΥπΑΑΤ».

Και προσθέτει: «Θα πρέπει σήμερα αν η κυβέρνηση έχει αξιοπρέπεια κάτι που δεν περιμένω γιατί πιθανών να περιμένει εντολή από την Τρόικα να αλλάξει τίτλο. Μετά τη μεταφορά της Αλιείας στο υπουργείο… Εφοπλιστών προτείνω να μεταφερθεί το υπουργείο Γεωργίας (όπως θα πρέπει να λέγεται πλέον) στο υπουργείο… Βιομηχάνων. Στα 10 χρόνια που είμαι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών (ΠΟΓΕΔΥ) ίσως τους πολιτικούς τους ενοχλεί ότι ήμασταν παρόντες και αναδείξαμε όλα τα σκάνδαλα του Υπ.ΑΑΤ (Βατοπέδι, διατροφικά σκάνδαλα. επενδυτικά κλπ). Και επειδή έχουμε καταξιωθεί στον ελληνικό λαό και μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα χωρίς να «τρώμε» ντομάτες και γιαούρτια, μάλλον θέλουν να μας εντάξουν στην ίδια μοίρα. Δεν θα μείνουμε απαθείς. Η απάντηση θα είναι άμεση και σκληρή. Περιμένουμε ωστόσο το προεδρικό διάταγμα να δούμε τι ακριβώς αναφέρει».

Πηγή: agrotypos

Μία απάντηση στο “Τρίτο υπουργείο αλλάζει ο ΕΦΕΤ. «Περιφερόμενο θίασο» χαρακτηρίζουν τον φορέα οι γεωτεχνικοί”

Ατυχές το σχόλιο και οι χαρακτηρισμοί του αναξιόπιστου και μηδέποτε εργασθέντα συνδικαλιστοπατέρα. Ας του θυμίσει κάποιος ότι υπάρχουν και άλλοι επιστημονικοί κλάδοι εκτός των γεωπόνων

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.