Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΑΝΟΙΞΕ Ο "ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ"

“Άνοιξε ο …”ασκός του Αιόλου” για την Κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει πλέον εκτός των άλλων να αντιμετωπίσει και την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία υποχρεώνει το υπουργείο Εργασίας να διατηρήσει στις υπηρεσίες του εργαζομένους οι οποίοι ως πρόσφατα απασχολούνταν υπό αυτό το καθεστώς. Όπως αναφέρει «Το Βήμα», το Πρωτοδικείο, έκανε σαφή διάκριση της εργασίας από τη μαθητεία. Μάλιστα, το Πρωτοδικείο έκανε ένα ακόμα βήμα μπροστά, επισημαίνοντας ότι η πρακτική αυτή του Ελληνικού Δημοσίου να στελεχώνει τις υπηρεσίες του και να καλύπτει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του προσλαμβάνοντας τους εργαζομένους αυτούς μέσω του ΟΑΕΔ δεν σημαίνει ότι το ίδιο δεν είναι ο εργοδότης τους, αφού ο ΟΑΕΔ σε τελική ανάλυση απλώς μεσολαβεί στη σύναψη των συμβάσεων μαθητείας.

Σίγουρα είναι άδικο να ισχύει κάτι τέτοιο για όσους απασχολήθηκαν με stage στο δημόσιο, σίγουρα είναι άδικο να ισχύσει κάτι τέτοιο για όσους είχαν δοντάκι και μπήκαν σε stages τέτοιου τύπου μόνο και μόνο επειδή ήταν “ημέτεροι”, είναι όμως σίγουρα μια καταδίκη των πρακτικών που ακολούθησαν τα ταλέντα που ψηφίζαμε τόσα χρόνια και βόλευαν τους πάντες και έβλεπαν το κράτος ως λάφυρο στο οποίο διόριζαν ότι και όποιον να ΄ναι!
Και ξαναγράφω: δεν είναι τόσο αθώοι και θύματα και αυτοί που μπήκαν σε τέτοια διαδικασία: ήξεραν από την αρχή πως θα ήταν κάτι προσωρινό. Αλλά πίστεψαν (επειδή στην Ελλάδα είμαστε και όλα γίνονται) πως κάποτε θα μονιμοποιούνταν…

Άντε να δούμε τι θα γίνει τώρα με το …Μνημόνιο και τους περιορισμούς του!!