Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΤΑ ΟΡΙΑ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Σε μια προσπάθεια να μπει φρένο στο μαύρο χρήμα που διακινείται κατά τη διάρκεια των εκλογών, το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κατέθεσε νόμο ο οποίος προβλέπει τα ανώτατα όρια δαπανών και τους τρόπους χρηματοδότησης των υποψηφίων και των συνδυασμών για τις δημοτικές εκλογές.

Πρόκειται για το νόμο 3870/2010 (ΦΕΚ Α’ – 138) ο οποίος καθορίζει όρια και τρόπους αλλά φέρνει και ένα νέο θεσμό: αυτόν του διαχειριστή (μπορεί να είναι ο ίδιος ο υποψήφιος δήμαρχος ή κάποιος τρίτος που θα ορίζεται από τον τελευταίο). Στις δαπάνες συμπεριλαμβάνονται και παροχές ή υπηρεσίες που δίδονται προς τους συνδυασμούς (με αποτίμηση σε χρήμα).

Και κάτι σημαντικό: καθορίζονται οι εμφανίσεις σε τοπικά ή πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ των υποψηφίων κατά την προεκλογική περίοδο (η οποία επισήμως ξεκινά στις 7 Σεπτεμβρίου). Όσο για πανώ, αφίσες κλπ (θεωρητικά) ξεχάστε τα! Και όποιος δήμαρχος τα ανεχτεί είναι υπόλογος.
Το νόμο (βαζοντας στην “αναζήτηση” τον αριθμό 138) μπορείτε να τον βρείτε ΕΔΩ

Μία απάντηση στο “ΤΑ ΟΡΙΑ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ”

ΒΑΛΕ ΟΣΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΜΟΝΟ Η ΕΚΛΟΓΗ.ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΜΙΤΑ ΕΙΝΑΙ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.