Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ


Σε συνέντευξή του σήμερα ο πρώην δήμαρχος Αντιγονιδών Τ.
Τασιόπουλος είπε πολλά. Αρχικά μίλησε για το νέο του βιβλίο (το οποίο προλογίζει ο πανεπιστημιακός Εμμ. Κριαράς) με τίτλο “Στις παρυφές της νομιμότητας”, το οποίο πραγματεύεται την ιστορία κάποιου υποθετικού σχήματος διοίκησης στο οποίο συμβαίνουν πολλά.
Δήλωσε ξεκάθαρα πως είναι υπέρ του “Καλλικράτη”, αφού όπως είπε ο “Καποδίστριας” ήταν μεν ένα τολμηρό για την εποχή του βήμα αλλά δεν τελεσφόρησε.
Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα και πως είναι άξιο απορίας πως ενώ όλοι ξεκίνησαν από την ίδια βάση, έλαβαν τα ίδια εφόδια (αυτοκίνητα, απορριμματοφόρα, δομές), σήμερα κάποιοι απογειώθηκαν ενώ κάποιοι δήμοι καταποντίστηκαν μέσα στα δάνεια.

Στο ερώτημα των Ρ. Καραλιόπουλου και Τ. Καμπάνη αν θα συμμετάσχει ενεργά στις επικείμενες εκλογές είπε αρχικά πως το ζητούμενο για μια τοπική κοινωνία είναι η ανάπτυξη, για την οποία απαιτείται συστράτευση και ενεργό ανθρώπινο δυναμικό. Όποιος θέλει να συμμετάσχει θα πρέπει να έχει ξεχωριστά προσόντα στην εκτέλεση και στο σχεδιασμό. Για τη συμμετοχή του είπε πως είναι καθαρά ζήτημα “χημείας”. “Στην πολιτική ποτέ μη λες ποτέ” συνέχισε. Όσο για τους αρχηγούς ανέφερε πως πρέπει να έχουν αίσθημα ευθύνης, θάρρος, χιούμορ. Θα πρέπει να εμπνέουν άπαντες, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για το θέμα της εμπλοκής των κομμάτων στην αυτοδιοίκηση ανέφερε πως όπου και να κοιτάξεις, όπου και να δεις υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν κάτι να αλλάξει. Επίσης αναφέρθηκε σε “κωμωδία των ανεξάρτητων”. “Δεν μπορεί ποτέ κάποιος να είναι ανεξάρτητος, από κάπου προέρχονται πολιτικά. Η στήριξη πρέπει να υπάρχει, δεν είναι δυνατόν να προσφερθεί στήριξη και να μην γίνει αποδεκτή από τις δημοτικές παρατάξεις”. Τέλος αναφέρθηκε στα οικονομικά του “Καλλικράτη” λέγοντας πως θα πρέπει οι νυν δήμαρχοι να βγούν και να αναφέρουν την οικονομική κατάσταση των δήμων τους και την προίκα που συνολικά (επιχειρήσεις, οικονομικά του ιδίου του Δήμου κλπ) θα δώσουν στο νέο Δήμο. Τέλος δήλωσε προβληματισμένος για το μέλλον του νέου δήμου (των νέων δήμων γενικότερα), λέγοντας πως οι πολίτες θα πρέπει να αναζητήσουν ο,τι είναι καλύτερο για τον τόπο τους.