Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ

Ξεκίνησαν στις 19:30 και ένας Θεός ξέρει πότε τελείωσαν (το γράφω έτσι γιατί γύρω στις 21:00 σηκώθηκα και έφυγα, ίσως να τελείωσαν και νωρίς οι άνθρωποι).

Το χάος ξεκίνησε από νωρίς-νωρίς, όταν δημοτικοί
σύμβουλοι της πλειοψηφίας (λέμε τώρα, της πλειοψηφίας…) Κ. Κυτούδης και Ν. Κούτσιας αλλά και ο πρόεδρος του Τ.Σ. Αράχου Κ. Παναγιωτίδης που βρίσκονταν στο ακροατήριο, έβαλαν κατά του Προέδρου της ΔΕΥΑΠΛ για την ποιότητα του νερού σε Τρίκαλα και Άραχο. Μάταια ο πρόεδρος της ύδρευσης προσπαθούσε να εξηγήσει, αφού στο τέλος μιλούσαν όλοι μαζί, ο ένας διέκοπτε τον άλλο και άκρη δε βρέθηκε (άσε που όλοι – και δίκιο να είχαν – δεν μπόρεσαν να πουν οτιδήποτε).
π.χ. λόγω των φωνών και των διακοπών από κάθε μεριά δεν κατάλαβα αν έγιναν χημικές ή μικροβιολογικές αναλύσεις στο νερό των Τρικάλων, αν και σήμερα είναι όλα ΟΚ, και τι θα γίνει αν ξαναπροκύψει παρόμοιο πρόβλημα. Στην ίδια θέση νομίζω πως είναι και οι 2 ερωτώντες σύμβουλοι. Πάντως ο Χ. Παντόπουλος ανέλαβε πλήρως την ευθύνη.
Στη συνέχεια έγινε αναφορά σε ένα έργο που προτάθηκε λέει για να γίνει στα Τρίκαλα (κλειστή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων) αλλά που στην ουσία δεν προτάθηκε επίσημα (τι σημαίνει αυτό; ρωτήστε αλλού να σας πουν). Στο τέλος υπήρξε και αντιπαράθεση μεταξύ Γ. Κιρκιλιανίδη – που αντικαθιστούσε στη συνεδρίαση το Δήμαρχο που έλειπε – και Κ.Κυτούδη, για το ίδιο θέμα.
Τελικά, και αφού είχε χάσει τον έλεγχο της συζήτησης, ο άπειρος ακόμη σε αυτά πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου διέκοψε για ένα πεντάλεπτο, μήπως και ηρεμήσουν λιγάκι.

Συμπεράσματα: τηλεοπτικό παράθυρο μου θύμισε η χθεσινή συνεδρίαση. Από εδώ και στο εξής, αυτό θα γίνεται! Θα αρπάζονται για το παραμικρό και οι “προ ημερησίας διάταξης” διαμάχες θα μονοπωλούν το ενδιαφέρον και θα διαρκούν πολύ. Και είναι κρίμα ρε γαμώτο, γιατί με το χάος αυτό αδικούνται κάποιοι εκεί μέσα.
Όμως εκλογές έρχονται, η “μητέρα των μαχών” που έλεγε και ο μακαρίτης ο Σαντάμ Χουσεϊν….