Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

"ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ" Η ΑΤΕ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ ΚΑΙ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ;

Η πρόθεση για απεμπλοκή της ΑΤΕ από εταιρίες που είναι σημαντικές για την τοπική και όχι μόνο οικονομία είναι δεδομένη. Το δήλωσε άλλωστε και ο Ιω. Βαλάκας σε συνέντευξή του πριν από μια βδομάδα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε τηλεφωνική του συνέντευξη ανέφερε ότι η τράπεζα θέλει να απεμπλακεί από τις 4-5 εταιρίες (εκτός χρηματοπιστωτικών) στις οποίες συμμετέχει. Μεταξύ αυτών των εταιριών βρίσκονται και οι ΕΒΖ και ΕΛΒΙΖ, που έχουν εγκαταστάσεις εδώ στο Πλατύ και απασχολούν εκατοντάδες ανθρώπους από την περιοχή μας. Ο διευθυντής της ΑΤΕ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι “.η ΑΤΕbank δεν έχει το Know How για τη λειτουργία των εταιριών και είναι καλύτερα και για τις ίδιες να περάσουν σε χέρια ιδιωτών.

Δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη απεμπλοκή προβλέπεται σε κάποια παράγραφο του μνημονίου. Αυτό που είναι εμφανές πάντως είναι πως χάνεται ένα ακόμη εργαλείο παρέμβασης υπέρ των αγροτών, ένα ακριβό και μοναδικό εργαλείο το οποίο θα καταλήξει στα χέρια ιδιωτών. Και όλα θα ξεκινήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.
Για την ιστορία: η δημιουργία νέων εργοστασίων ζάχαρης ΔΕΝ επιτρέπεται από την ΕΕ.

Σημείωση: η Τράπεζα με δήλωσή της βγήκε και ανέφερε πως “οι φερόμενες δηλώσεις του Ι. Βαλάκα απηχούν προσωπικές του απόψεις και όχι ειλημμένες αποφάσεις της Τράπεζας“.

Ποιος όμως μπορεί να την πιστέψει, στη χώρα που πρώτα όλοι κάνουν ένα “τεστ” αντιδράσεων και μετά αποφασίζουν και πράττουν αναλόγως;