Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΑΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ, ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ;


Καλοκαιράκι και όλοι λίγο-πολύ ανάβετε (και δε συμπεριλαμβάνω τον εαυτό μου, γιατί το αποφεύγω όσο μπορώ) το κλιματιστικό.

Κάτι παρόμοιο γίνεται και στις δημόσιες υπηρεσίες, λογικό είναι. Πάντως η Μπιρμπίλη εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία συστήνει τον “..περιορισμό της λειτουργίας των κλιματιστικών μηχανημάτων και του φωτισμού στα ιδιόκτητα ή μισθωμένα κτίρια του Δημόσιου και ευρύτερου τομέα, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Εποπτευόμενων Φορέων”.

Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται και εγκύκλιος της Μπατζελή (την οποία υπέγραψε με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτη) η οποία αναφέρει πως θα υπάρξουν “..περιορισμοί στη λειτουργία των αρδευτικών συστημάτων, κατά τις ώρες 11:00 – 15:00, για την περίοδο μέχρι και τις 15 Αυγούστου και ειδικά τις θερμότερες ημέρες, δεδομένου ότι σημαντικό μέρος της αύξησης των αιχμών του φορτίου του Ηλεκτρικού Συστήματος οφείλεται στα αρδευτικά συστήματα άντλησης”.
Και με όλα αυτά θυμήθηκα ένα παλιό βίντεο από πρωϊνό του Mega και την ατάκα της παρουσιάστριας όταν της μίλησε για θερμοκρασίες ο μετεωρολόγος. (επιλέξτε την εικόνα και θα πάτε στο you tube. Και μετά ακούστε τη Λεονάρδου…). Άντε, την καλημέρα μου!