Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΜΠΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΤΟ ΓΥΨΟ!


Χωρίς εκπλήξεις η ψηφοφορία για την εφαρμογή των μέτρων και της συμφωνίας με το ΔΝΤ για το νομό Ημαθίας.

Οι εκλεγόμενοι στην Ημαθία 4 βουλευτές ψήφισαν ακολουθώντας απαρέγκλιτα τις κομματικές γραμμές, στις 18:40. Οι 3 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν “ναι” ενώ ο ένας της ΝΔ “οχι” στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Στα παραλειπόμενα, που κάθε άλλο παρά τέτοια είναι, η υπερψήφιση του νομοσχεδίου από τη Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και η δήλωση “παρόν” / “παρούσα” ορισμένων βουλευτών που εκλέχθηκαν με το κυβερνών κόμμα. Πέντε λεπτά μετά τη λήξη της ψηφοφορίας (και ενώ ακόμη καταμετρούνταν οι ψήφοι των βουλευτών!!) ο Παπανδρέου έθεσε (με επιστολή που έστειλε στον Πετσάλνικο) εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τους Σ. Σακοράφα, Γ. Δημαρά και Β. Οικονόμου επειδή δήλωσαν παρόντες / παρούσα στην ψηφοφορία.
Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ΝΑΙ 172 ψήφοι, ΟΧΙ 121 ψήφοι και ΠΑΡΟΝ 3 ψήφοι.

ΕΞΕΛΙΞΗ
Και ο Αντ. Σαμαράς έθεσε προ ολίγου την Ντ. Μπακογιάννη εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ (με την ίδια, προβλεπόμενη, διαδικασία).

ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΖΥΜΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΡΑΓΔΑΙΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ….

Μία απάντηση στο “ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΗΜΑΘΙΑΣ”

“Ο αγώνας του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος για την εθνική μας αναγέννηση, για μια σοσιαλιστική και δημοκρατική Ελλάδα, στηρίζεται στην αρχή πως η εθνική μας ανεξαρτησία αποτελεί προϋπόθεση για την πραγμάτωση της λαϊκής κυριαρχίας, πως η λαϊκή κυριαρχία αποτελεί προϋπόθεση για την πραγμάτωση της κοινωνικής απελευθέρωσης, πως η κοινωνική απελευθέρωση αποτελεί προϋπόθεση για την πραγμάτωση της πολιτικής δημοκρατίας.”

Ιδρυτική Διακήρυξη 3ης Σεπτέμβρη

“Η δημιουργία του ευρώ ήταν μια ηλιθιότητα. Γιατί; Γιατί δεν υπάρχει νόμισμα χωρίς κράτος. Και δεν υπάρχει ευρωπαϊκό κράτος, ούτε καν συνομοσπονδιακό, που να αντιμετωπίζει τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα των ευρωπαϊκών χωρών. Δεν υπάρχει ευρωπαϊκό κράτος, ούτε πολιτική και πολιτιστική ωριμότητα για ένα τέτοιο κράτος στο ορατό μέλλον. Στις συνθήκες αυτές δεν μπορεί να υπάρξει κοινό νόμισμα. Το κοινό νόμισμα μπορεί να λειτουργήσει και λειτούργησε όσο δεν υπήρχαν προβλήματα και τα πράγματα πήγαιναν καλά. Όταν όμως παρουσιάζονται προβλήματα, οι πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις διαφέρουν από τη μια χώρα στην άλλη και το νόμισμα δεν αντέχει. Το να φτιάξεις πρώτα νόμισμα και μετά κράτος, είναι σαν να βάζεις το κάρο πριν από το άλογο. Ανήκω σε αυτούς τους λίγους, ακόμα και ανάμεσα στους μαρξιστές, ακόμα και στους κύκλους της ριζοσπαστικής αριστεράς, που τα επεσήμαναν αυτά εγκαίρως. […] Το ΔΝΤ δεν διαθέτει στρατηγική διαχείρισης μιας τέτοιας κρίσης, μπορεί μόνο να τη διαχειρισθεί από μέρα σε μέρα. Και θα τη διαχειρισθεί ματώνοντας τον ελληνικό λαό. Η σημερινή Ευρώπη είναι πλήρως υποταγμένη στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Σαμίρ Αμίν, συνέντευξη στο Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο (“Κόσμος του Επενδυτή”, 30.4.2010)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.