Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ – Ο ΛΑΟΣ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ;


Θυμάστε εκείνα τα 28 δις ευρώ που είχαν μπει σε κάποιο ταμείο και προορίζονταν για τις τράπεζες;
Ε, από τα 28 εκείνα δις ευρώ οι τραπεζίτες μας είχαν κάνει χρήση μόνο των 11 δις. Υπήρχαν δηλαδή “κάβα” ακόμη 17.000.000.000. Τα οποία τώρα τα ζητούν για να κινηθούν (και ενώ έχουν την εγγύηση του φίλου μας του Τρισέ και μπορούν να δανειστούν και από την Ευρώπη -σσ: σιγά μην πάνε, κορόιδα είναι να αφήσουν το …τζάμπα χρήμα;).


Η Εθνική, η Eurobank, η Alpha και η Πειραιώς ζητάνε λοιπόν και τα υπόλοιπα. Για να δούμε, με τι κριτήρια θα τα δώσει το υπουργείο; Θα γίνει κανένας έλεγχος για να δουν ποια από τις 4 άνοιξε τις στρόφιγγες της δανειοδότησης προς τον λαό και τις επιχειρήσεις όταν τις χρειαζόμασταν ως χώρα; Ποια σεβάστηκε την ανάγκη του επιχειρηματικού κόσμου για χορηγήσεις και ποια όχι;
Γιατί το σύνολο των 28 δις ευρώ αποτελεί περιουσία του λαού που δόθηκε/θα δοθεί στις τράπεζες για να επιστραφεί σε αυτόν μέσω των ευαγών αυτών ιδρυμάτων. Και οι τράπεζες αυτές εδώ και 1 χρόνο κάνουν την παλαβή και επικαλούμενες την κρίση δεν έδιναν “σέντσι” σε κανένα. Για να δούμε ποιος θα πάρει, πόσα θα πάρει και με ποια κριτήρια….