Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ (ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ…)!

Έχω γράψει πολλές φορές και για τα 2 αυτά θέματα, ακόμη και σήμερα. Για να πάψουμε άλλο να ξεφτιλιζόμαστε ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε τι γίνεται και ακούγεται λίγο μακρύτερα από τα ελληνικά ειδησεογραφικά-τρομολάγνα τηλεοπτικά παράθυρα.
Για δείτε τι γράφτηκε τις προηγούμενες μέρες σε εφημερίδες και blogs (και ίσως πείτε και εσείς όπως κάποιοι άλλοι Ευρωπαίοι “αι σιχτίρ και ΄σεις και η Ένωσή σας!):

Δημοσίευμα #1:
Την απειλή της ύστατης προσφυγής στην αποπομπή από τη ζώνη του ευρώ μιας χώρας που δεν καταφέρνει να βάλει τάξη στα δημόσια οικονομικά της, υποστηρίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε…
«Έχουμε ανάγκη από αυστηρότερους κανόνες -πράγμα που σημαίνει, σε ύστατη προσφυγή, να έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε από τη ζώνη του ευρώ μια χώρα που δεν καταφέρνει να επαναφέρει σε τάξη τα δημόσια οικονομικά της», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Bild Zeitung.
……

Δημοσίευμα #2:
….Δεν μιλάμε για κανένα τεράστιο έθνος – ούτε καν για δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Ωστόσο, αυτοί οι 300.000 περίπου άνθρωποι αρκούν να “πουν” αυτό που 10 εκατομμύρια Έλληνες – έξω οι μετανάστες – δεν τολμούν: Όχι, δεν πρόκειτε να πληρώσουμε εμείς για τα λάθη των τραπεζών! Η Αγγλία, η Ολλανδία, η Ε.Ε και το ΔΝΤ αποφάσισαν πως οι Ισλανδοί πολίτες θα ήταν αυτοί που θα “πλήρωναν” (μεταφορικά και κυριολεκτικά) τα πεντέμισι δισεκατομμύρια δολάρια που χρώσταγε σε Βρετανούς και Ολλανδούς καταθέτες η ιδιωτική ισλανδική τράπεζα Αϊσέιβ που χρεοκόπησε….
…Πράγματι, η ΕΕ βγήκε ο μεγάλος ηττημένος από αυτή την διαπραγμάτευση της “απειλής”. Και ενώ οι Ισλανδοί επιθυμούσαν διακαώς την ένταξή τους στην ΕΕ το 2008, πλέον το 70% των Ισλανδών απορρίπτει την ένταξη της χώρας τους στην ΕΕ, ενώ ακόμη και οι Ισλανδοί επιχειρηματίες την απορρίπτουν σε ποσοστό 63%! Και για ποιο λόγο να μπουν; Απέδειξαν ότι είναι ικανοί να ξεπλύνουν μόνοι τους τα άπλυτά τους, έστω και αν η βρώμα τους πνίγει. Όχι μόνο απέδειξαν – δίδαξαν!