Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Μάρτης μπήκε, μην ματιαχτούμε μόνοι μας!

Καλό μήνα.Πάει και ο χειμώνας….
Ημερολογιακά, τουλάχιστον! Αφού ο χειμώνας στην οικονομία τώρα αρχίζει. Νέα μέτρα αναγγέλονται στα μέσα της εβδομάδας για την ανά(σ)ταση της οικονομίας, τα οποία θα συμπεριλαμβάνουν αύξηση των συντλεστών του ΦΠΑ κατά 2%, αύξηση των φόρων σε ποτά και τσιγάρα, μείωση σε επιδόματα.
Για να μην ματιαχτούμε (και καούμε από τον ήλιο του Μαρτίου) – αλλά και για να μην μας ματιάξουν και οι …κακοί ξένοι – περάσαμε και έναν “μάρτη” στη χώρα…


Όσο για τις αυξήσεις στους συντελεστές του ΦΠΑ ένα και μόνο πράγμα, αφού το πήραν απόφαση οι κυβερνώντες, καλά θα κάνουν να μην επαναλάβουν τα λάθη των 2 τελευταίων κυβερνήσεων, που συνοψίζονται στο εξής: το 2001 με κυβέρνηση εκσυγχρονιστών σοσιαλιστών & το 2007 με κυβέρνηση σεμνών και ταπεινών συντηρητικών (όταν δηλαδή βγήκε στο μεϊντάνι το ευρώ και όταν αυξήθηκε κατά 1 μονάδα ο ΦΠΑ) δε λειτούργησε ΚΑΝΕΝΑΣ ελεγκτικός μηχανισμός και πήρε φωτιά το Κορδελιό. Τότε ήταν που οι …στρογγυλοποιήσεις – φυσικά προς τα επάνω – χτύπησαν κόκκινο. Τουλάχιστον ας κρατήσουν τα προσχήματα τώρα και ας μην αφήσουν την αγορά στην τύχη της και στο έλεος των κερδοσκόπων και των αεριτζήδων!