Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ημερίδα για τις Βασικές πρώτες βοήθειες – Παρουσίαση την Πέμπτη 11 Μαρτίου στο Πλατύ


Πόσες φορές έτυχε να βρεθούμε μπροστά σε μια κατάσταση και δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε επειδή δεν είχαμε ιδέα πως μπορούμε να παράσχουμε τις πρώτες βοήθειες; ΠΟΣΕΣ;
Γιατί, όπως είπα και από το ραδιόφωνο (και κάποιοι παρεξηγήθηκαν για τη γλώσσα που χρησιμοποίησα, “δεν πρέπει να μας έρθει το αυγό στον &*^* για να αντιληφθούμε το πόσο αναγκαίο είναι να γνωρίζουμε 5 πράγματα σχετικά με τις πρώτες βοήθειες!”δεν κοιτάμε που δεν ξέρουμε την τύφλα μας, η σεμνοτυφία θα μας φάει…)

Για δείτε το παρακάτω:

Ο Δήμος Πλατέος σε συνεργασία με την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων διοργανώνει εκπαιδευτική ημερίδα-παρουσίαση με θέμα «Βασικές Πρώτες Βοήθειες», την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010 και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Θέατρο Πλατέος). Η θεματολογία της ημερίδας-παρουσίασης περιλαμβάνει τις βασικές κινήσεις (βασικές πρώτες βοήθειες) που καλούμαστε όλοι μας να αντιμετωπίσουμε στην καθημερινότητά μας, στο διπλανό μας, στην οικογένειά μας, για περιπτώσεις: τραυμάτων, αιμορραγιών, καταγμάτων, εγκαυμάτων, πνιγμονής, θέσης ασφάλειας για τον παθόντα, καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης -ΚΑΡΠΑ (CPR), και κλήσης για βοήθεια (166). Πολλοί πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε πώς πρέπει να ενεργούμε σε μια κρίσιμη στιγμή. Όμως, συχνά, αυτές οι λίγες γνώσεις μας, για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών, μπορεί να δυσκολέψουν ή και να χειροτερέψουν την κατάσταση. Γι’ αυτό, όλοι μας, οφείλουμε να γνωρίζουμε (και οφείλουμε να γνωρίζουμε σωστά) τον τρόπο διαχείρισης αυτών των καταστάσεων.

Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ.) ασχολείται με τη διαχείριση ανθρωπιστικών κρίσεων, σύμφωνα με τα πρότυπα του ΟΗΕ, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η κεντρική διοίκηση του οργανισμού εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, από όπου διενεργείται ο συντονισμός και η ενημέρωση των μελών αλλά και των πολιτών. Σταθερά και με συνέπεια φροντίζει για την παροχή ή και τη διαχείριση ανθρωπιστικής βοήθειας εντός και εκτός των Ελληνικών συνόρων. Η Ο.ΔΙ.Κ. απαρτίζεται από ευαισθητοποιημένους ειδικούς και εθελοντές που είναι έτοιμοι, ανά πάσα ώρα και στιγμή, να μεταβούν σε οποιαδήποτε περιοχή έχει πληγεί από καταστροφή. Οι άνθρωποι της ομάδας δραστηριοποιούνται στην εθελοντική προσφορά βοήθειας καθώς και στην πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση από μαζικές καταστροφές.

(πηγή: Δήμος Πλατέος)