Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

1η Δεκεμβρίου & AIDS

Πρώτη του μήνα σήμερα, και …καλό μήνα!
Ο μήνας ξεκινά με μια πολύ σημαδιακή ημέρα, την οποία τείνουμε να ξεχάσουμε: την παγκόσμια ημέρα κατά της ασθένειας του AIDS. Διάβασα πως στη χώρα μας τα κρούσματα έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο και πως δηλώθηκαν περισσότερα από 460 νέα κρούσματα του ιού. Και δεν πρόκειται για ιό που χτυπά μόνο συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού αλλά μπορεί να μεταδοθεί στον καθένα μας, αφού η απελευθέρωση στις σχέσεις και οι περιστασιακές σεξουαλικές επαφές αποτελούν πλέον καθημερινότητα (όσο και να μην το παραδεχόμαστε….).
Δικαίωμα του καθενός είναι να κάνει ότι θέλει στο κρεβάτι του (δηλαδή να στήνει “συρμούς τρένων” με όσα βαγονάκια θέλει ή να παίζει το “γιατρό” παρέα με νοσοκόμες και άλλο ιατρικό προσωπικό στο χώρο που ασκείται το επάγγελμα – τελευταία τα ανακαλύψαμε και αυτά και κάνουμε τους έκλπηκτους), όμως καλό θα είναι να μπει επιτέλους και κάποιο μάθημα στα σχολεία.
Περίπου το 12% των νέων μας ξεκινά τη σεξουαλική του ζωή στα 14 και η πρόληψη και προφύλαξη είναι λέξεις άγνωστες. Μένουν τα νέα παιδιά στα όσα λένε με τους συμμαθητές τους, στα όσα έχουν διαβάσει σε κάποιο life-style περιοδικό και (δυστυχώς) στα όσα δει στην τηλεόραση. Και αυτό είναι το τραγικό λάθος μιας κοινωνίας που θέλει να το παίζει σεμνότυφη αλλά που ατην πραγματικότητα αρέσκεται να κοιτάζει μέσα από την κλειδαρότρυπα και μετά να σχολιάζει όσα είδε!