Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Φουσκωμένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ

Χαμός γίνεται τις τελευταίες ημέρες με τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. που έρχονται φουσκωμένοι όσο ποτέ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο λογαριασμός που ήρθε σε κάποιον 82χρονο στο Πλατύ και φτάνει τα 450 ευρώ περίπου!
Ή εκεί στη ΔΕΗ έχουν χαζέψει ή αυξήθηκε στα μουλωχτά η τιμή και δεν το πήραμε χαμπάρι. Ξέραμε πως η τιμή αυξήθηκε πριν από κανά 6μηνο αλλά τέτοιο πράγμα δεν το περίμενε κανείς!
Πάντως, για τους περισσότερο ψαγμένους, μελλοντικά θα υπάρχει μέσα από το στο site της Δ.Ε.Η. τρόπος να καταχωρείτε τις ενδείξεις του μετρητή σας. Δυστυχώς όμως το πράγμα λειτουργεί πιλοτικά, μόνο για τους νομούς Λέσβου και Μαγνησίας. Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα που στο μέλλον θα καταχωρούμε τις ενδείξεις του μετρητή μας.
Μέχρι να επεκταθεί η δυνατότητα αυτή και σε εμάς, θα είμαστε έρμαια του κάθε ιδιώτη που έχει βγάλει στη γύρα (ακόμη και αλλοδαπούς για να ρίξει τα κοστολόγιά του) κόσμο και καταγράφει τις ενδείξεις των μετρητών. Αν φυσικά υπάρχουν τέτοιοι, αφού καιρό έχω να τους δω.
Αλλιώς ακολουθήστε την παλιά δοκιμασμένη μέθοδο της τηλεφωνικής αναγγελίας στη ΔΕΗ των ενδείξεων. Αν και υπάρχει τρόπος η ίδια η ΔΕΗ να το αποφύγει ΚΑΙ αυτό, αφού τεχνικά είναι δυνατόν να συνδεθούν οι μετρητές μέσω ΟΤΕ με κάποιο πληροφοριακό σύστημα της εταιρίας και έτσι να μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο οι πραγματικές ενδείξεις (και να κοπούν μια για πάντα τα περιβόητα …”έναντι”.)