Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ξανά στους δρόμους…

Ξαναβγήκαν στους δρόμους οι αγρότες, διεκδικώντας τα …αυτονόητα: σοβαρές τιμές για τα προϊόντα τους αλλά και τα λεφτά τους από τη χρονιά που πέρασε.
Και αυτό γιατί δεν προβλέπεται να δουν ευρώ τσακιστό μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, παρά το γεγονός πως παρέδωσαν τα προϊόντα (ροδάκινο) το φθινόπωρο. Για την ώρα το χορό των κινητοποιήσεων ξεκίνησαν οι α
γρότες/ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας και της Πέλλας, με συγκέντρωση – πρώτη μέρα σήμερα – στον κόμβο της “Εγνατίας Οδού”, στην Κουλούρα Ημαθίας. Εκεί συγκέντρωσαν τα τρακτέρ τους κάτω από τον κόμβο, ενώ σκοπεύουν να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της “Εγνατίας” αύριο το πρωί, για μια ώρα.
Διεκδικούν το λιγότερο €0,25-0,26 ανά κιλό.
Το σίγουρο είναι πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέσα στις επόμενες μέρες.
Το ακόμη πιο σίγουρο είναι πως αν κωφεύσει η νέα Κυβέρνηση, τότε θα βγουν και άλλοι στο δρόμο, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Αυτό που δεν είναι σίγουρο είναι η Ελλάδα που θέλουμε (και πότε θα το ξεκαθαρίσουμε): αν θέλουμε μια Ελλάδα προσανατολισμένη στον τομέα των υπηρεσιών ή μια Ελλάδα η οποία μέσα σε όλα θα έχει ΚΑΙ αγροτική παραγωγή η οποία όμως θα πληρώνεται στην ώρα της και αξιοπρεπώς.