Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια εκδηλώσεις

Τι προτείνει η Ομάδα Δράσης & Αλληλεγγύης Αλεξάνδρειας (με αφορμή την ποδηλατοπορεία της Κυριακής)

podilalexafisa20150510

Εκδήλωση – ποδηλατοπορεία αύριο το πρωί (Κυριακή 10 Μαΐου) στην Αλεξάνδρεια και ας δούμε τι προτάσεις κάνει η Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης Αλεξάνδρειας με αφορμή την αυριανή εκδήλωση.

Αξιοσημείωτο είναι πως ορισμένα αιτήματα μπορούν όντως να γίνουν πραγματικότητα, και μάλιστα με ΜΗΔΕΝΙΚΟ κόστος (ενώ δυστυχώς κάποια άλλα – όπως ο περιαστικός ποδηλατόδρομος – θέλουν χρήμα το οποίο ίσως και να χάθηκε, λόγω των περικοπών που έχουν γίνει στις χρηματοδοτήσεις έργων).

Γράφει η ΟΜΑ.Δ.Α. στη σελίδα της στο fb:

Αύριο Κυριακή 10 Μαίου 11:00 π.μ μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας ποδηλατούμε και διεκδικούμε τα δικαιώματα για πεζούς και ποδηλάτες
Ζητάμε λοιπόν:
-Την πεζοδρόμηση της οδού Δ. Βετσοπούλου από την συμβολή με τη Οδό Ταγματάρχου Γεωργούλη έως την συμβολή με τη Π.Ε.Ο Θεσσαλονίκης – Βεροίας τις Κυριακές των μηνών Μαΐου, Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου κατά τις ώρες 20:00 – 24:00. Σε πρώτο στάδιο η πεζοδρόμηση θα μπορούσε να εφαρμοστεί πιλοτικά την τελευταία Κυριακή του Μαΐου και την δεύτερη Κυριακή του Ιούνιου και στην συνέχεια να παρθεί οριστική απόφαση μετά από διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς.
-Την δημιουργία περιαστικού ποδηλατόδρομου στην Αλεξάνδρεια.
-Δημιουργία σημείων ασφαλής στάθμευσης ποδηλάτων.
-Απομάκρυνση κάθε εμπόδιου από τα πεζοδρόμια και εκτεταμένες πεζοδρομήσεις, απόλυτα σεβαστές, ιδιαίτερα γύρω από σχολεία, παιδικούς σταθμούς και αθλητικές εγκαταστάσεις, που θα επιτρέπουν και θα ενθαρρύνουν την μετακίνηση των παιδιών με τα πόδια, με το ποδήλατο ή το πατίνι προς αυτά.
-Εκτεταμένες ζώνες ήπιας κυκλοφορίας με όριο ταχύτητος τα 30 km/h, όριο που ελαχιστοποιεί την πιθανότητα θανατηφόρων τροχαίων και που εφαρμόζεται σε ολοένα και περισσότερες πόλεις σήμερα.
-Εφαρμογή και αυστηρή επιτήρηση όλων των προβλεπόμενων για την ασφαλή μεταφορά παιδιών με ΙΧ ή με Σχολικά Λεωφορεία.
-Ενθάρρυνση των παιδιών να υιοθετούν το περπάτημα και το ποδήλατο, καθώς και την χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
-Πραγματοποίηση μιας πλατιάς ενημερωτικής καμπάνιας πως και στη χώρα μας πλέον, ο πεζός έχει προτεραιότητα και πως ο οδηγός είναι υποχρεωμένος να σταματά παραχωρώντας προτεραιότητα στους πεζούς σε κάθε διάβαση. Εφαρμογή με αυστηρή επιτήρηση αυτής της αρχής από 1/1/2016.
– Ενίσχυση της τροχαίας με ικανό προσωπικό, καθώς και συστηματικούς ελέγχους και αυστηρές ποινές για όλες τις παραβάσεις που απειλούν την ζωή των υπόλοιπων χρηστών του οδικού δικτύου, ιδιαίτερα των παιδιών (υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση σηματοδότη, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ).