Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

32 φορείς προστασίας των παιδιών εκπέμπουν SOS


Το επίπεδο Πολιτισμού και Δημοκρατίας σε μια κοινωνία μετρώνται απ΄τον τρόπο με τον οποίο αυτή η κοινωνία αντιμετωπίζει τους αδύναμους.
Προφανώς, στη Μνημονιακή Ελλάδα οι αδύναμοι δεν έχουν θέση.


Και αν ποτέ θελήσουμε να πούμε οτιδήποτε για τη χρηματοδότηση των φορέων αυτών, ας μη βιαστούμε! Ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά στα παιδιά μας. Που είναι υγιή, που τα χαιρόμαστε και μας χαίρονται, που πάνε σχολείο, που μεγαλώνουν φυσιολογικά, που ακούν, που βλέπουν, που αντιλαμβάνονται τον κόσμο και το περιβάλλον, που, που, που…..
Γιατί δεν είναι όλα τα παιδιά ούτε όλοι οι γονείς τόσο τυχεροί όσο εμείς!!!!!!!!!!!!!
Προφανώς, αφού τριάντα δύο φορείς παιδικής προστασίας, μέσα από μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και φορείς παιδικής προστασίας από όλη την Ελλάδα εξέπεμψαν sos και έκαναν γνωστό πως αντιμετωπίζουν άμεσα τον κίνδυνο να μην μπορέσουν να παρέχουν τον Σεπτέμβριο ιατρική περίθαλψη και εκπαιδευτικά προγράμματα σε παιδιά με νοητική υστέρηση, πολλαπλές αναπηρίες, σοβαρές ασθένειες, κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα.
Τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν..

..σχετίζονται με τη μεγάλη καθυστέρηση καταβολής νοσηλίων και τροφείων από τον ΕΟΠΥΥ, με την υποχρηματοδότηση από το κράτος, με την περικοπή και καθυστέρηση καταβολής των τακτικών επιχορηγήσεων, στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας τους, τη μεγάλη καθυστέρηση καταβολής νοσηλίων και τροφείων από τον ΕΟΠΥΥ με το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2010, σύμφωνα με το οποίο, το ύψος της δωρεάς που μπορεί να δεχτεί κοινωφελές σωματείο δεν μπορεί να ξεπερνά το 10% του ετήσιου συνολικού εισοδήματος του δωρητή και απαλλάσσεται πλέον μόνο για το 20% του ποσού που δωρίζει καθώς και με πολλά άλλα..

Οι 32 φορείς παιδικής προστασίας εξυπηρετούν 15.051 παιδιά με βαριές αρρώστιες, πολλαπλές αναπηρίες, νοητική υστέρηση, αυτισμό, κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα. Στους φορείς αυτούς εργάζονται 1.306 άτομα, που σε πολλές περιπτώσεις είναι απλήρωτα από δύο έως οκτώ μήνες.