Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Εντολή για εκκένωση οικισμών στην Αρκαδία έδωσαν οι Αρχές

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες ώστε να θέσουν τα πύρινα μέτωπα υπό έλεγχο. Οι αρχές έδωσαν εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Ρούτση, Βουτσαράς, Καμαρίτσα και Σουλάρι. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 135 πυροσβέστες με 59 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης και λόγω των ισχυρών ανέμων έλαβε γρήγορα διαστάσεις. Από τις φλόγες προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια, ενώ τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι. Ένας από τους τραυματίες, ένας 60χρονος, νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο ΚΑΤ, ενώ μία γυναίκα νοσηλεύεται με εγκαύματα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Με αναπνευστικά προβλήματα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Τρίπολης, ο περιφερειάρχης πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Αθανάσιος Ρούμπος και τρεις πυροσβέστες.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, η φωτιά έχει καταστρέψει πάνω από 10.000 στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών με ελιές.