Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τη Ν.Δ. εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο, ο αναπληρωτής γ.γ της ΚΟ & βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης


Τη Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε στις θρησκευτικές και πανηγυρικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο, στις οποίες προεξήρχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, ο αναπληρωτής γ.γ της ΚΟ της και βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Ο κ. Τσαβδαρίδης κατέθεσε στέφανο  εκ μέρους του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά, στο μνημείο του Αλέξανδρου Υψηλάντη  και  των κτητόρων της Μονής, κατά τη διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης που τέλεσε ο Μακαριώτατος κ. Θεόδωρος. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο κ. Τσαβδαρίδης δήλωσε τα εξής: “Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα η ανάθεση  από τον πρόεδρο του κόμματος μας κ. Αντώνη Σαμαρά  της εκπροσώπησης της ΝΔ στις σημερινές  εκδηλώσεις τιμής του Ποντιακού Ελληνισμού, στη Χάρη της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Σουμελά, η οποία φιλόξενα αναπαύεται εδώ και 60 χρόνια στο νέο της σπίτι, στις πλαγιές του Βερμίου.

Όπως επίσης αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η ανάθεση εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου μας κ. Παντελεήμονα της απαγγελίας του Συμβόλου της Πίστεως, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας. Με τις ευλογίες του σεπτού μας Πατριάρχη και Πάπα Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου και τη Χάρη της Παναγίας της Σουμελιώτισσας, Ορθοδοξία,   Ελλάδα και  Ποντιακός Ελληνισμός είναι βέβαιο ότι θα καταφέρουν να μεγαλουργήσουν και πάλι, βγάζοντας σύντομα από το αδιέξοδο της σημερινής δύσκολης κατάστασης την πατρίδα μας. Οι αναμνήσεις και οι δεήσεις όλων μας σήμερα στρέφονται στους κτήτορες της Ιεράς  Μονής της  Θεοτόκου στο  Όρος Μελά, στους προγόνους και πατέρες μας, που άφησαν τα Άγια Χώματα μας, με τον διακαή πόθο να επιστρέψουν και πάλι. Οι αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου θα  λάμπουν πάντοτε στις καρδιές μας. Ως φάρος  ορθοδοξίας, δημιουργίας και πολιτισμικής ανάπτυξης“.