Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Φαρμακεία: ήδη 14 σύλλογοι έχουν κόψει την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς 117 εκ. ευρώ για τον Μάιο και 145 εκ. ευρώ για τον Ιούνιο
Με καταιγιστικούς (αλλά και θλιβερούς για τους καταναλωτές-ασφαλισμένους) ρυθμούς φαρμακευτικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα σταματούν την πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Ενώ μέχρι χθες οι σύλλογοι ήταν λιγότεροι, σήμερα (τι στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές) έχουν φτάσει τους 14!!
Ήδη, την αναστολή της χορήγησης πίστωσης σε ασφαλισμένους του Οργανισμού έχουν αναγγείλει οι σύλλογοι στις παρακάτω περιφερειακές ενότητες:

Εύβοια, Φλώρινα, Γρεβενά, Κυκλάδες, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι, Μαγνησία, Κορινθία, Αργολίδα, Κέρκυρα, Κοζάνη και Ροδόπη.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε μεταξύ άλλων πως “Τα φαρμακεία δεν έχουν λόγο να στερούν το φάρμακο από τον ασθενή κι αν αυτή η κατάσταση εξακολουθήσει να παίρνει τον χαρακτήρα εκβιασμού, η πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη”, αυτό όμως δεν αλλάζει την κατάσταση για όσους καλούνται να καταβάλουν τη συνολική αξία του φαρμάκου που έχουν ανάγκη.
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Γερ. Βουδούρης, δεσμεύθηκε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η τακτοποίηση των οφειλών του Μαΐου προς τους φαρμακοποιούς, ενώ σύγκληση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου έχει προγραμματιστεί να γίνει το Σάββατο 25 Αυγούστου. Στη συνεδρίαση αυτή θα κριθεί και η στάση του Συλλόγου γενικότερα και όχι ανά νομό (σήμερα συνεδριάζουν οι φαρμακοποιοί στη Λέσβο ενώ ήδη από την Αχαΐα έχει δοθεί παράταση μέχρι 31 Αυγούστου για την αποπληρωμή των οφειλόμενων).