Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Η Φλόγα της Αγάπης της 10ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


H Φλόγα της Αγάπης, η Αιμοδοτική Φλόγα της 10ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών φώτισε σήμερα Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012 την πόλη της Θεσσαλονίκης. Τη φλόγα υποδέχθηκαν στις 9.30 το πρωί, στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου έγινε και η αφή της φλόγας, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης, παρουσία του Παναγιώτη Ψωμιάδη και υπηρεσιακών παραγόντων και υπαλλήλων.

“Η φλόγα της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών μας φωτίζει κάθε χρόνο με αγάπη και ευαισθησία και μας υπενθυμίζει τις αξίες της ανιδιοτελούς προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και της αλληλεγγύης. Αξίες που σήμερα, σε μία τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, πρέπει όλοι να μετατρέπουμε σε καθημερινές πράξεις, βοηθώντας τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη”, δήλωσε  ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης μετά την αφή της φλόγας. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, από την πλευρά του αναφέρθηκε στην προσωπική εμπειρία του ως εθελοντής αιμοδότης και συνεχάρη τους εθελοντές αιμοδότες που δίνουν καθημερινά αγώνα “ψυχής και προσφοράς”. “Η αιμοδοσία σώζει ζωές και αποτελεί μέγιστη πράξη γενναιοψυχίας και αγάπης” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων Ν. Σερρών και υπεύθυνος της λαμπαδηδρομίας Ιωάννης Νούλης λαμβάνοντας το λόγο ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη θερμή υποδοχή και την αγαστή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. “Κάθε χρόνο είναι αυτονόητο ότι η Φλόγα θα περνά από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ως αναγνώριση της στήριξης που μας προσφέρει στο έργο της αιμοδοσίας, πρωτοπορώντας και βοηθώντας με τη δική της τράπεζα αίματος” τόνισε ο κ. Νούλης.
Η Αιμοδοτική Φλόγα, η Φλόγα της Αγάπης στο πλαίσιο της 10ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας που διοργανώνει σε ετήσια βάση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών πραγματοποιείται με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Η αιμοδοτική φλόγα μεταφέρεται από λαμπαδηδρόμους της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας. Το ταξίδι της Αιμοδοτικής Φλόγας ξεκίνησε στις 17 Αυγούστου 2012 και φέτος για πρώτη φορά θα φτάσει έως τα Τίρανα Αλβανίας. Στις 28 Σεπτεμβρίου θα κάνει μία στάση στο Καναλάκι Πάργας προκειμένου να δηλώσει τη δική της ξεχωριστή παρουσία και σημασία στην 26ηΑμφικτιονία Εθελοντών Αιμοδοτών, όπου διοργανώνεται συνέδριο για θέματα αιμοδοσίας.