Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΚΤΕΛ Ημαθίας: "…προχωράμε στην έναρξη της μεταφοράς των μαθητών από την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου"

Σύσκεψη έγινε σήμερα το πρωί στη Βέροια, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας με σκοπό να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που ξαφνικά προέκυψε ξανά με τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία.
Η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη και συμμετείχαν εκπρόσωποι των Αστικών και Υπεραστικών ΚΤΕΛ, των Διευθύνσεων Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Μετά τη σύσκεψη φαίνεται πωε βρέθηκε τελικά λύση και η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία από τα λεωφορεία θα ξεκινήσει από αύριο.
Στο σημείο αυτό να σημειωθεί πως στην ουσία υπεύθυνοι για την οργάνωση (και όχι μόνο) της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία είναι οι Δήμοι της χώρας, αλλά προσωρινά και μέχρι να βρεθεί άκρη και με τη χρηματοδότηση των Δήμων οι Περιφέρειες της χώρας είναι αυτές που έχουν αναλάβει τον τομέα.
Το ΚΤΕΛ Ημαθίας και τα Αστικά Βέροιας και Νάουσας ήδη εξέδωσαν και ανακοίνωση για το θέμα, η οποία είναι η ακόλουθη:

Το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Ημαθίας και τα Αστικά Βέροιας και Νάουσας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους μαθητές και στο κοινωνικό σύνολο, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην έναρξη της μεταφοράς των μαθητών από την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012.
Μετά τη σοβαρή εμπλοκή στο ζήτημα, λόγω της αναποτελεσματικότητας και της αδιαφορίας που επέδειξαν οι αρμόδιοι, η λύση δρομολογήθηκε στη συνάντηση που είχαν οι Πρόεδροι του υπεραστικού ΚΤΕΛ και των Αστικών Βέροιας και Νάουσας με τον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, μετά από καταλυτική πρωτοβουλία και παρέμβαση του βουλευτή Ημαθίας, Λάζαρου Τσαβδαρίδη, ο οποίος ήταν και παρών.
Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, υπήρξε πλήρης κατανόηση του θέματος από τον κ. υπουργό και δόθηκαν κατευθύνσεις για την επίλυσή του.
Μετά από κάποια εμπλοκή που προέκυψε με τον αρμόδιο φορέα στην Ημαθία, τελικά επήλθε συνεννόηση και συμφωνία, ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες, στις κατευθύνσεις που δόθηκαν από το υπουργείο, για να επιλυθούν τόσο οι εκκρεμότητες της περασμένης χρονιάς, όσο και η ομαλή λειτουργία της μεταφοράς των μαθητών κατά την φετινή χρονιά.
Το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ημαθίας και τα Αστικά Βέροιας και Νάουσας εκφράζουν την ικανοποίησή τους και για την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καραπαναγιωτίδης και ελπίζουν ότι με την ίδια συνεπή και αταλάντευτη στάση που επέδειξε μέχρι σήμερα στο θέμα, οι προφορικές διαβεβαιώσεις που δόθηκαν θα υλοποιηθούν και με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και πράξεις.
Επίσης υπογραμμίζουμε τη συμβολή στην επίλυση του θέματος, του βουλευτή Ημαθίας, Απόστολου Βεσυρόπουλου.